<p>Silente</p>
SilenteMario Pavlović
StoryEditor
DOBRA SVIRKA

Silente i Jure Brkljača pozivaju na dobar provod ovog vikenda na Adventu

Oba koncerta počinju u 21 sat, a svi koji to žele mogu se zabaviti i ranije uz glazbu DJ-a i ponudu adventskih kućica

Nakon sinoćnje svirke domaće ekipe iz Rockatansky banda, vikend na Adventu u Zadru donosi nastupe grupe Silente i Jure Brkljače.

Silente se na glazbenoj sceni pojavio 2013. godine s prvim singlom Terca na tišinu, koji je i danas njihova najpoznatija pjesma. Nedavno su proslavili 10. obljetnicu izlaska prvog debitantskog albuma Lovac na čudesa, nakon kojega su uslijedili "Neće rijeka zrakom teći", "Malo magle, malo mjesečine" i "IV", a neki od njih okušali su se i u autorskim projektima. Ipak, i dalje najbolje zvuče kada su svi na okupu: bubnjar Ivuša Gojan, vokalistica Lara Viktorija Ilić. violinistica Ivana Čuljak te autorski dvojac, braća Tibor i Sanin Karamehmedović. Zadar im je dobro poznat, a nastupili su i na nedavnom Meat Me 4.0 Festivalu.

- Nitko sretniji od nas što sviramo opet u Zadru, s tom publikom imamo poseban odnos od davnih dana! Zvalo nas je puno prijatelja i publike da su spremni i da su već počeli sa zdravicom. Pozornica je uvijek nepredvidljiva tako da ćemo vidjeti s kojim pjesmama ćemo provesti večer. Publika već sve to sigurno zna, na Silente koncertima uvijek bude sjajno!, poručuje iz Dubrovnika Tibor Karamehmedović.

Dan kasnije, u subotu, na blagdansku pozornicu stiže Jure Brkljača. Zadranin koji je početnu slavu stekao izvodeći pjesme Olivera Dragojevića, a i nedavno je na Višnjiku imao zapaženu ulogu na koncertu "Tragom Olivera". Održao je jedan od najuspješnijih koncerata prošlogodišnjeg Adventa. Uz standarde domaće glazbe Jure će posjetiteljima Adventa izvesti i svoje uspješnice poput "Treba znati reći kad je kraj", "Sve je prolazno", Pristani na sve", "Ne postojim kad nisi tu"… Naravno, i "Kampo Kaštelo" za sve svoje prijatelje iz ovog zadarskog kvarta.

- Veselim se koncertu u Zadru. Uvijek je drugačije kada nastupam u svom gradu. Svirat ću svoje pjesme i poznate domaće hitove. Bit će odlična atmosfera jer je sa mnom i jako dobar bend iz Zadra. Dobro poznamo našu publiku i pozivam sve da dođu u što većem broju, kaže Brkljača.

Oba koncerta počinju u 21 sat, a svi koji to žele mogu se zabaviti i ranije uz glazbu DJ-a i ponudu adventskih kućica.

08.12.2023., 09:52h
13. svibanj 2024 10:59