Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između Zadarske županije i HBOR-omZadarska županija
StoryEditor
Potpisan ugovor

Stižu povoljno kreditiranje i niske kamatne stope za investicije zadarskih mladih poduzetnika

Povoljniji uvjeti financiranja znače niže kamatne stope koje će biti niže za dva posto, to znači da, ako poduzetnici kod HBOR-a mogu dobiti kredit uz kamatnu stopu od tri posto, neće plaćati tri nego jedan posto, a tu razliku od dva posto plaćat će Županija, rekao je predsjednik Uprave HBOR-a, Hrvoje Čuvalo

Zadarska županija i HBOR potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji u provedbi programa kreditiranja "Poduzetništvo mladih, žena i početnika" i "Investicije privatnog sektora". U ime Zadarske županije ugovor je potpisao župan Božidar Longin, a u ime HBOR-a predsjednik Uprave, Hrvoje Čuvalo.

Riječ je o ugovoru kojim će se poticati poduzetništvo na području Županije, odobravanjem subvencioniranih kredita izravno, odnosno putem poslovnih banaka, poslovnim subjektima koji ulažu na području Županije neovisno o sjedištu i prebivalištu.

S ciljem poticanja poduzetništva na području Županije, kreditna sredstva za prihvatljive korisnike kredita će osigurati HBOR izravno ili posredstvom poslovnih banaka, a sredstva subvencije kamate korisnicima kredita u visini od 2 postotna poena osigurat će Županija.

Naglašavajući kako je riječ o važnom programu, župan Božidar Longin istaknuo je da je HBOR više puta potvrdio svoje postojanje, posebno u vremenu nakon Domovinskog rata u obnovi ratom razrušenog područja.

- Koristim ovu prigodu zahvaliti HBOR-u na svemu do sad učinjenom te ponosno naglašavam kako smo danas jedna od najrazvijenijih županija i imamo se čime podičiti. Danas HBOR potiče malo i srednje poduzetništvo, a ugovor koji potpisujemo omogućit će provedbu programa za mlade, žene i početnike te dati podršku toj grupi koja tek kreće u poduzetništvo. Zahvaljujem HBOR-u i poslovnim bankama koje će se uključiti ovu provedbu, rekao je župan Božidar Longin.

image

Potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između Zadarske županije i HBOR-om

Zadarska županija

- Zahvaljujući subvenciji vaše županije, vaši lokalni poduzetnici ovdje mogu dobiti povoljnije uvjete financiranja za svoje investicije. Povoljniji uvjeti financiranja znače niže kamatne stope koje će biti niže za dva posto, to znači da, ako poduzetnici kod HBOR-a mogu dobiti kredit uz kamatnu stopu od tri posto, neće plaćati tri nego jedan posto, a tu razliku od dva posto plaćat će Županija, rekao je predsjednik Uprave HBOR-a, Hrvoje Čuvalo.

Krediti se, prema ovom Ugovoru, mogu odobravati mikro, malim i srednjim poslovnim subjektima (trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama koje samostalno obavljaju djelatnost, zadrugama i profitnim ustanovama) za prihvatljive projekte te uz uvjete definirane kreditnim programima HBOR-a Poduzetništvo mladih, žena i početnika i Investicije privatnog sektora važećim u trenutku donošenja odluke o odobrenju kredita, osim za ulaganja u djelatnosti primarne poljoprivredne proizvodnje i sektor ribarstva.

Najviši iznos kreditnih sredstava za koje se subvencionira kamata odobrena u okviru programa Investicije privatnog sektora je 400.000,00 eura.

"HBOR potiče malo i srednje poduzetništvo, a ugovor koji potpisujemo omogućit će provedbu programa za mlade, žene i početnike te dati podršku toj grupi koja tek kreće u poduzetništvo"

Božidar Longin

01.06.2024., 12:52h
08. rujan 2024 02:01