<p>za upravljanje hotelskim operacijama</p>
za upravljanje hotelskim operacijamaIzvor Pixabay
StoryEditor
razvoj kompetencija

Sustav za upravljanje hotelskim operacijama zadarskog Rentlija u strukovnim školama

Od stotinjak škola iz sektora "Turizam i ugostiteljstvo", sustav je do sada implementiralo već njih 40, a zainteresirane škole mogu i dalje zatražiti pristup

Zadarska turističko-tehnološka tvrtka Rentlio ustupila je svoj sustav za upravljanje hotelskim operacijama Rentlio Pro svim strukovnim školama u Hrvatskoj te se očekuje da će to unaprijediti obrazovni sustav i edukaciju budućih hotelijera na sve konkurentnijem tržištu rada, izvijestili su iz te tvrtke.

Od stotinjak škola iz sektora "Turizam i ugostiteljstvo", sustav je do sada implementiralo već njih 40, a zainteresirane škole mogu i dalje zatražiti pristup, poručuju iz te tvrtke, dodajući da osim implementacije nude i besplatnu edukaciju korištenja tog sustava svim školama i nastavnicima.

- Često se govori o nedostatku praktičnog rada u obrazovnom sustavu, ali to često ostaje samo na komentarima i bez konkretnih prijedloga kako to promijeniti. Partnerstvo Rentlija i ASOO-e trebalo bi poslužiti kao putokaz kreatorima obrazovnih politika koji upravljaju raspodjelom državnih resursa da oblikuju učinkovite strategije obrazovanja koje odgovaraju zahtjevima promjenjivog tržišta rada, komentirala je razvojna menadžerica u Rentliju Sanja Sudar.

Viša stručna savjetnica za turizam i ugostiteljstvo u agenciji ASOO Monika Belle naglašava da se time pruža mogućnost razvoja kompetencija u području recepcijskog poslovanja.

- Time se podiže razine kvalitete nastave u strukovnim školama, priprema učenika za natjecanje u disciplini "Poslovanje recepcije hotela" te stvaranje realnih situacija u kojima učenici mogu steći potrebne kompetencije za buduće tržište rada", smatra Belle.

Ovom suradnjom Rentilio je postao i partner nacionalnog natjecanja srednjoškolaca pod nazivom WorldSkills Croatia, na kojem je sudjelovalo više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola, s ciljem vježbe i rada u sustavu za upravljanje hotelskim operacijama prije i tijekom tog regionalnog i državnog natjecanja. (Hina)

05.06.2024., 11:46h
06. listopad 2024 19:27