Zadarski zalazak je uistinu postao čuven u svijetuDino Stanin/pixsell
StoryEditor
LEGENDA KOJA JE POSTALA STVARNOST

Turisti svakodnevno dijele tisuće fotografija zadarskog zalaska Sunca

Na Googleu se samo na stranici posvećenoj Pozdravu Suncu prikupilo već 3722 osvrta

Već neko vrijeme je jasno da se urbana legenda o jedinstvenom zadarskom zalasku Sunca jako dobro primila među turistima i u potpunosti prerasla neke urbane okvire. Može se to lako pratiti i na onim internetskim servisima koji omogućuju korisnicima da ostavljaju svoje pisane ili foto zabilješke.

Tako se na Googleu samo na stranici posvećenoj Pozdravu Suncu prikupilo već 3722 osvrta, a dva ovotjedna koja su ostavili korisnici kal loul i Neil Broadhurst uz mnoge riječi hvale sadrže i nevjerojatnih 1970 fotografija, dok su ih neki korisnici od prije nekoliko mjeseci znali podijeliti i više od dvije tisuće!

Mnogi priznaju kako su dolazili više puta i da je Pozdrav Suncu poput besplatnog noćnog kluba, uz prirodnu glazbu Morskih orgulja.

Svjedoči o tome i posebni topic na Tripadviosoru o točnom vremenu zalaska u različita doba godine kada se gosti žele naći na Pozdravu Suncu da bi iskusili “vrhunski doživljaj”.

image

Pozdrav Suncu posjećen je tijekom cijele godine

Linda Vidović

Mitch B. Iz Maastrichta, Nizozemska posjetio je Zadar tijekom jeseni i sa zadovoljstvom ustvrdio da je gužva na Orguljama i Pozdravu puno manja nego u srcu sezone.

“Kad je Sunce zašlo, negdje oko 18 sati, možda i malo ranije, većina ljudi je otišla, što je bila šteta, mislim, šteta za njih jer je nebo postalo još bistrije, a boje još življe. Nama je to bio najbolji dio, pogotovo kad smo s Morskih orgulja prešli do Pozdrava Suncu,koji je bio upravo savršen u kombinaciji s bojama neba. Mogao bih tamo svaki dan gledati zalaz Sunca jer svaki je drugačiji,” napisao je Mitch, podsjetivši svoje čitatelje da im se nakon zalaska Sunca valja i malo toplije obući.

Neki od gostiju su također istaknuli da je odlično mjesto za promatranje zalaska Sunca i zvonik katedrale.

Tako da nam valja zaključiti da zadarski zalaz i nije nikakva legenda, nego istina.

26.09.2023., 10:13h
IVAN STAGLIČIĆ
18. svibanj 2024 12:33