<p>Ilustracija</p>
Ilustracija
StoryEditor
POŽAR NA OTPADU

U Bibinjama vatrogasci saniraju požar na reciklažnom odlagalištu

Požar koji je jučer u 15,33 buknuo u reciklažnom dvorištu tvrtke Metali reciklaža u Bibinjama, odnosno poduzetničkoj zoni Lonići, lokaliziran je, ali još postoji opasnost od njegovog ponovnog razbuktavanja

Gorjela je golema količina plastične ambalaže, a na terenu je bilo 10 vatrogasnih vozila. S obzirom da se, dok plastika gori, oslobađaju otrovni nusprodukti, ugrožena je kvaliteta zraka.

- Dobra je vijest ta što je gorjelo na otvorenom, pa nema toliko velike koncentracije otrovnih tvari u zraku. Međutim, rašćišćavanje odlagališta će biti dugotrajno. Naime, mehanizacija tvrtke Metali reciklaža u ovom trenutku raščišćava sloj po sloj otpada, slojevi se moraju rastresti, a vatrogasci svaki sloj obilno natapaju vodom, jer svaki sloj skriva svoje žarište požara i ako to ne učinimo kako treba, u svakom trenutku se neko od tih žarišta u dubini slojeva može aktivirati. Napredujemo dobro, iako prema mojoj gruboj procjeni ima više stotina kubika izgorjele plastične mase, rekao je vatrogasni zapovjednik JVP Zadar Boris Jović.

13.09.2024., 09:08h
18. rujan 2024 05:15