SVETKOVINA GOSPE LORETSKEZadarska Nadbiskupija
StoryEditor
ZADARSKA NADBISKUPIJA

U petak svetkovina Gospe Loretske u Arbanasima, u subotu susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji na Belafuži

Početak svečanog misnog slavlja u crkvi na Belafuži predviđen je u 11 sati, nakon kojeg će biti druženje sudionika i okrepa

Svetkovina Gospe Loretske svečano se slavi u župi Gospe Loretske u Arbanasima u Zadru u petak, 10. svibnja. Svečano večernje misno slavlje s početkom u 18 sati, a nakon mise i procesiju s kipom Gospe Loretske, predvodi fra Tomislav Šanko, OFM, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima. Mise toga dana su još u 7, 9 i u 10.30 sati.

Svetkovina koja se u narodu zove ‘Arbanaško čudo‘ tradicionalno okuplja tisuće vjernika iz cijele Zadarske nadbiskupije.

Susret osoba starije životne dobi, bolesnih i njihovih obitelji održava se u subotu, 11. svibnja u pastoralnom centru župe Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Susret prvenstveno okuplja djedove i bake, kao i sve ljude u tjelesnoj potrebi, nepokretne i invalide, ali i njihove obitelji i osobe koje skrbe o njima, započinje u 10 sati u kripti župne crkve na Belafuži koja ima i pristup za invalide.

Početak svečanog misnog slavlja u crkvi na Belafuži predviđen je u 11 sati, nakon kojeg će biti druženje sudionika i okrepa. Susret se ujedno održava prigodno uz blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, a organizira ga Povjerenstvo za bolnički pastoral i osobe starije životne dobi. Tim susretom želi se afirmirati dostojanstvo starijih i osoba s posebnim potrebama i zahvaliti njegovateljima na požrtvovnom radu s ljudima u tjelesnom stanju koje iziskuje osobitu njegu i skrb.

image

SUSRET OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI, BOLESNIH I NJIHOVIH OBITELJI

Zadarska Nadbiskupija
08.05.2024., 13:06h
19. svibanj 2024 18:49