43555
Trn U Oku
StoryEditor
ONI IMAJU ‘SVOJ ZAKON‘

U školu na romobilu bez kacige i to po cesti

Voze svukuda, po cesti, trotoaru, posred Kalelarge, preko pješačkog, i dok prelaze taj isti pješački rijetko tko se od njih okrene lijevo ili desno, sigurni su u svoju prednost, ne mareći za druge sudionike u prometu, iako se, prema Zakonu, treba skinuti s bicikla ili romobila pa, gurajući ih, prijeći pješački prijelaz (osim kad je nacrtana debela crvena linija tik do pješačke zebre)

Oni imaju svoj zakon u glavi, zakon "ja mogu sve". Već su se događali slučajevi ozljeda zbog divljanja na romobilima, često i ne baš bezazlenih. Prate li roditelji što im djeca izvode s romobilima ili su pak oni ti koji ih šalju na cestu bez kacige?

Ovaj najnoviji slučaj objavljen na društvenoj mreži, u popularnoj grupi "Trn u oku", pokazuje mlade romobiliste odnosno djecu koja očito putuju u ili iz škole. Tako samouvjereno voze da se ponašaju kao da oni u ovom slučaju imaju prednost, cesta je stvorena za njih. I uz to, voze bez kacige. Cijeli promet treba stati zbog njih.

Hoće li se i kada uvesti registracija za ova vozila? Do kada ovakvo ponašanje? Treba li cijeli Zadar i Hrvatsku protresti strašna tragedija da se ovome stane na kraj?

24.09.2024., 15:56h
24. rujan 2024 15:57