Sklonište Privlaka Instagram
StoryEditor
12 godina na lancu

Usred Zadra pas godinama bio zavezan bez redovite hrane i vode

12 godina je ovaj pas živio na lancu na jednom "parkingu"! Kako ga nitko nije vidio,doživio, pomogao mu punih 12 godina?? Nalazio se jako blizu jedne od najprometnijih cesta gdje svakodnevno cirkulira puno ljudi

Živio je tamo bez redovno dostupne hrane i vode,vidno izgladnjivan, željan svega ali svejedno toliko sretan kada vidi čovjeka. Nikada cijepljen. Nije imao čak ni zdjelice. Sve što je imao je debeli lanac i trošna kućica u koju nije želio ni ući. Spavao je vani na zemlji i na kamenju. 12 godina.

Neko vrijeme smo vodili borbu za ovog psa i nije bilo lako ali nismo odustali. Na kraju nam ga je vlasnik danas pristao mirno predati. Trenutak kada je lanac pao na pod a on bio slobodan je bio trenutak olakšanja, sreće i ponosa.

Dobio je ime Aponi što znači leptir. A leptiri simboliziraju slobodu. 🦋 Aponi je naš novi stanar koji će kada se oporavi tražiti dom. 🫶🏼

image
Sklonište Privlaka Instagram

Koliko još Aponija ima u Hrvatskoj koji večeras spavaju negdje pod otvorenim nebom sa debelim lancem oko vrata, gladni i žedni jer zakon dopušta lanac... To nije Hrvatska koju želimo! Stvari se moraju početi mijenjati i mora se čuti glas onih koji ne mogu sami govoriti!

*Hvala dobroj osobi koja je Aponija primijetila i javila nam i koja nije odustala od njega kao ni mi. Hvala ti. - napisali su na svom Instagram profilu iz Skloništa za životinje u Privlaci.

 

02.03.2024., 11:21h
27. srpanj 2024 03:13