Zadarski volonteri u manifestaciji Hrvatska volontiraVolonterski Centar Zadar
StoryEditor
zadarski volonteri uključili su se u manifestaciju

VIDEO: Vizualno doživite manifestaciju Hrvatska volontira 2023.

Skupili smo sve dojmove, rezultate i vesele trenutke manifestacije, te vam ih s ponosom predstavljamo!
Pogledajte kratak dokumentarni film i izvještaj o volonterskim akcijama diljem Hrvatske, poručuju iz Volonterskog centra Zadar

I ove su godine građanke i građani diljem Hrvatske u sklopu manifestacije volontirali u uistinu raznolikim i šarolikim aktivnostima! Naglasak smo stavili na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja te se ove godine kampanja održala pod sloganom „Mali doprinos za veliki utjecaj“, u partnerstvu Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, Odraza – Održivi razvoj zajednice i Hrvatske mreže za beskućnike.

Sudjelovanjem u volonterskim aktivnostima kampanje, volonterke i volonteri ukazali su nam da su baš oni promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

image

Zadarski volonteri u manifestaciji Hrvatska volontira

Volonterski Centar Zadar

Održavanjem manifestacije i okupljanjem velikog broja organizacija i volontera htjeli smo istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

Kampanja je okupila 96 organizatora volontiranja koji su u 56 gradova i općina diljem Hrvatske proveli 125 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 1 950 volontera poklonilo je 8 650 volonterskih sati svojim zajednicama.

image

Zadarski volonteri u manifestaciji Hrvatska volontira

Volonterski Centar Zadar

- Mi smo ih u svemu tome vjerno pratili ne bismo li javnosti što ljepše prikazali rezultate manifestacije na koje smo jako ponosni!Hvala od srca svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom i angažmanom ovu društvenu mrežu učinili važnom, poručuju iz Volonterskog centra Zadar.

20.07.2023., 13:12h
19. rujan 2024 18:16