<p>Konferencija za novinare vijećnika Akcije mladih</p>
Konferencija za novinare vijećnika Akcije mladihSime Zelic/pixsell
StoryEditor
ZAHTIJEVAJU PONOVNE IZBORE

Vijećnici Akcije mladih spremni podnijeti ostavku nakon Dukića i Babića

Imamo situaciju da Paleka iz moralnih razloga daje ostavku, a Dukić je ne daje. Znači li to da Branko Dukić nema morala?, zapitao se županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač

Današnja konferencija za medije koju je ispred Gradske uprave organizirala Akcija Mladih, imala je fokus na jučerašnju ostavku Marija Paleke, direktora Turističke zajednice Grada Zadra. Zatražili su ostavku gradonačelnika Dukića i njegovog zamjenika Ante Babića, nakon čega su oni također spremni ponuditi svoje ostavke Gradskom vijeću.

- Nije nam jasno kako se to časnika palube poziva na odgovornost, a kapetana broda se pušta sa strane, živopisno je Akcija mladih započela konferenciju za medije.

- Branko Dukić je predsjednik Upravnog vijeća Turističke zajednice, ali je i jedan od sudionika skandaloznog putovanja u New York gdje su se trošila proračunska sredstva, koja su se trebala utrošiti na poboljšanje kvalitete života u gradu, započeo je gradski vijećnik Ante Rubeša.

Vijećnici Akcije mladih upiru na nedostatak odgovora vrha HDZ-a na pojedine slučajeve koji isplivaju u javnosti, a premijera Plenkovića prozivaju za instrumentalizaciju državnih institucija.

- Brinem o tome da u Hrvatskoj ne postoji pravna država. Dukić ne odstupa jer zna da će ga HDZ zaštititi od bilo kakvog progona jer radi protuzakonito. Zanima me kad će na Instagram profile izaći videi s raznih restoranskih zabava gdje su se davale nelegalne i proceduralno nemoguće ponude za privatiziranje HNK Zadra. Ovo je nažalost u Hrvatskoj pravilo – USKOK, DORH i MUP ne rade svoj posao i zato se ovako blamiramo, glasna je gradska vijećnica Marjana Botić.

Zbog loše i nefunkcionalne situacije u gradu, zahtijevaju ponovno održavanje izbora za gradonačelnika Grada Zadra, kao i za Gradsko vijeće. Naglašavaju da njihov zahtjev nije motiviran strahom od eventualnog neuspjeha na izborima, već da im je prioritet održati vlastite principe.

- Branko Dukić je vođa putovanja u Ameriku, a ne Mario Paleka. To što je Mario Paleka organizirao put, to nema nikakve veze. Mogla ga je organizirati i neka turistička agencija, pa što bi onda ona bila kriva za događanja u Americi? Branko Dukić je iskompromitirao druge, a ne da je njega netko iskompromitirao. Imamo situaciju da Paleka iz moralnih razloga daje ostavku, a Dukić je ne daje. Znači li to da Branko Dukić nema morala?, zapitao se županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač.

31.10.2023., 13:48h
19. svibanj 2024 17:39