Zadarska županija
StoryEditor
Većinom glasova

Vijećnici usvojili polugodišnje izvršenje proračuna i izvješće Županijskog vatrogasnog zapovjednika

Vijećnici Županijske skupštine na 19. su sjednici većinom glasova usvojili polugodišnje Izvješće o radu županijskih upravnih tijela. Iz podnesenih izvješća vidljivo je da su u razdoblju siječanj – lipanj 2024. godine upravna tijela Zadarske županije obavila zadaće i poslovne aktivnosti predviđene Programom rada za 2024. godinu, a u skladu s nadležnostima

Usvojeno je i polugodišnje izvršenje proračuna. Ukupni prihodi i primici u prvoj polovici 2024. godine naplaćeni su iznosu od 79.388.394,75 eura, odnosno 40,3% godišnjeg plana. Od navedenog iznosa 22.940.625,27 eura odnosi se na ukupne prihode i primitke županije, dok se 56.447.769,48 eura odnosi na proračunske korisnike.

Također su usvojeni Polugodišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Zadarske županije te Izvješće Županijskog vatrogasnog zapovjednika o stanju vatrogastva i zaštite od požara na području Zadarske županije za 2023. godinu.

Vijećnici su izglasali i izmijenjenu Odluku o broju ordinacija u Domu zdravlja Zadarske županije koji

u djelatnostima opće/obiteljske medicine, zdravstvene zaštite žena, zdravstvene zaštite predškolske djece, djelatnosti medicine rada, laboratorijske dijagnostike i zdravstvene njege kući, ima obvezu u svom sastavu osigurati 25 % ordinacija, a u stomatološkoj djelatnosti 10% ordinacija sukladno mreži javne zdravstvene službe.

To u konkretnim brojkama znači da će Dom zdravlja Zadarske županije u djelatnosti obiteljske medicine osigurati najmanje 25 od potrebnih 101 timova, u djelatnosti zdravstvene zaštite žena 3 od 13 potrebnih timova, u djelatnosti zdravstvene zaštite predškolske djece 4 od potrebnih 14 timova,  u zdravstvenoj njezi u kući 12 od 49 potrebnih timova, u djelatnosti medicine rada 2 od potrebnih 7 timova i u stomatološkoj djelatnosti 9 od potrebnih 80 timova.

Skupština je dala suglasnost da Grad Biograd na Moru od Republike Hrvatske otkupi prostor sadašnjeg odlagališta Baštijunski brig, kako bi ga sanirao nakon konačnog zatvaranja i početka odvoženja otpada u Centar za gospodarenje otpadom u Biljanima.  

Kako bi Biograd proveo postupak sanacije potrebno je da državno zemljište bude u njegovom vlasništvu, a vrijednost predmetne nekretnine, sukladno procjembenom elaboratu, iznosi 181.000 eura.

Vijećnik s kandidacijske liste Mosta Ivan Matić od današnje sjednice ponovno je aktivirao svoj mandat u Županijskoj skupštini kojeg je stavio u mirovanje u travnju 2023. godine.  

image
Zadarska županija
image
Zadarska županija
24.09.2024., 15:41h
24. rujan 2024 15:41