Preuređenjem nekadašnjeg hotela Iž i otvorenjem hotela A‘mare na Voštarnici, Zadar je dobio pravi city hotel koji će itekako doprinijeti ponudi hotelskog smještaja u našem gradu, kakvog nam kronično nedostaje...
Radovi na uređenju potrajali su duže, jer je plan promijenila i pandemija koronavirusa, a najintenzivniji završni radovi odvijali su se proteklih godinu dana. Ovaj hotel je službeno krenuo s radom 25. studenoga.
Ugodan ambijent, fino uređene sobe i sama pozicija, čine ovaj novootvoreni hotel vrlo privlačnim kako turistima, tako i lokalnom stanovništvu koje može doći u hotelski restoran na vrlo ukusnu kavu, ali i marende po izvrsnim cijenama. Tu je i bar s vrlo bogatom ponudom pića, a uskoro stiže i happy hour.
Hotel ima 115 smještajnih jedinica, od toga 11 apartmana na petom katu gdje su dvije sobe spojene u jednu. Riječ je o dvokrevetnim sobama s dodatkom pomoćnog ležaja, ovisno radi li se o dvije ili četiri osobe. Od tih 11, devet ih je od 40 kvadrata, ostali od 35 kvadrata. No, ono što je najzanimljivije su još dva apartmana koja imaju posebnu priču.
- Jedan nam je apartman Luke Modrića, a drugi gdje su živjeli Ukalovići. Oni su drukčijeg tipa, Lukin je ostao u onim gabaritima, odnosno raspored je kakav je bio prije dok je on tu živio. Ukalovići su tu živjeli bez namještaja, bez struje i vode. Dva apartmana s određenom pričom i oni su drukčijeg tlocrta nego ostali. – priča nam vlasnik hotela, Anthony Ninčević.
Ostale 102 sobe su ili dvokrevetne twin ili dvokrevetne double, ovisno o tome koliko osoba ima, u kojima su veći kreveti. Inače, hotel A‘mare ima tri zvjezdice i vrlo pristupačne cijene, a cjelogodišnjeg je karaktera. No osim restorana, uskoro dobiva i još jedan dodatni sadržaj.
- Radimo na teretani koja se treba otvoriti, bit će na 250 kvadrata i nalazit će se u podrumu. Bit će otvorenog tipa jer će je osim gostiju hotela koristiti i ostali koji nisu gosti. – najavio nam je Ninčević.
Što se samog restorana tiče, on je također otvorenog karaktera i nije samo za goste hotela. Naprotiv, tu se može popiti vrlo ukusna kava ili čaj, kao i pojesti marende po promotivnim cijenama od 55 kuna. Uskoro, najavio je Ninčević, uvode i bruncheve...
No restoran nudi i a la carte kuhinju koju priprema chef Ružica Jukičić, koja je jako dugo radila u BlueSun hotelima. Specijalizira se baš za bezglutenska i vegetarijanska jela, a restoran nudi jako raznolik spektar jela. Nije isključivo dalmatinski jelovnik, ali jela su na toj bazi i predstavljaju nešto novo u ponudi.
Sam restoran ima 120 mjesta i sve je stvar prilagodbe prostora, ovisno o kakvoj se prigodi radi jer može ugostiti razne domjenke, vjenčanja, krštenja, korporativna druženja, ali i razne druge vrste događanja. Ambijent i hotela i restorana uređen je da se svi osjećaju ugodno. Kod planiranja samog uređenja vodili su se jednostavnošću, praktičnošću i maksimalnim komforom.
- Ovo je nešto što ćemo raditi dugo i time ćemo se baviti, gledali smo da napravimo što bolji proizvod za što manje novaca. Investicija je velika, ali stil je, ‘ajmo reći, polu moderan s čistim linijama, ali koji se vraća u retro. Dizajn interijera je radio Ivica Mamić, koncept smo zajedno osmislili i onda je on to realizirao u stvarnost. – saznajemo od Ninčevića.
Obzirom da su tek nedavno počeli s radom, sad su generalno na 30-ak posto popunjenosti čime su zadovoljni obzirom da su tek otvorili. Odlično im se poklopilo i Svjetsko nogometno prvenstvo, posebice činjenica da je naš kapetan Luka živio u tom hotelu.
Upravo ta činjenica privlači pažnju pa su nedavno imali i zanimljive posjetitelje, priča nam Ninčević.
- Došli su nam Japanci snimati s velikom kamerom prije prvenstva. Došli su snimati samo radi Luke, odveli smo ih u tu sobu, upali su u trans. To im je tolika inspiracija da je to nevjerojatno. – prepričava nam vlasnik.
Ovaj novi hotel na Voštarnici napokon je oživio taj dio grada jer je stvoren jedan imidž nakon godina i godina tijekom kojih je hotel stajao prazan i devastiran.
- Grad je dobio novi objekt gdje turistima možemo ponuditi puno toga, da odu i na doručak, da u sklopu smještajnog objekta mogu dobiti neku uslugu što ne mogu dobiti u apartmanu. Nijedna turistička destinacija ne može biti prava bez svojih hotela. Osim što rade dobro za turiste, rade dobro i za zajednicu jer mi zapošljavamo 40 ljudi, a u sezoni bar još 20. Hotel doprinosi puno više zajednici nego sama investicija. Postaje mjesto više od samog hotela. – zaključio je mladi vlasnik hotela A‘mare.... (Like Zadar)