Banožić je isprobao JavelinF.klen
StoryEditor
ASDA, NA VIŠNJIKU 3.-5. SVIBNJA

ZADAR U Krešinoj dvorani svečano otvorena Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija...

U Zadru se na ASDA-i okupilo više od 200 izlagača, a hrvatski ministar obrane Marijo Banožić je poručio: „Jačanje hrvatskih tvrtki i potpora koju im pružamo pomažući im da izlažu svoje proizvode uz relevantne međunarodne partnere, od iznimne je važnosti za dugoročni razvoj naše obrambene industrije.“..

Otvorenje su svojim atraktivnim nastupom ispred Pozdrava suncu upriličili i piloti akro skupine HRZ-a Krila Oluje...

U sportskoj dvorani “Krešimir Ćosić” u Zadru je otvorena Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2023). Izložba traje od 3. do 5. svibnja s tim d aće posljednji dan biti otvorena za javnost.

image

ASDA 2023

Siniša Klarica

Organizator izložbe je tvrtka TNT Productions, uz pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske i potporu Ministarstva obrane RH. Pred predstavnicima više od 200 izlagača naoružanja i vojne opreme iz 30 zemalja, te stranim državnim i vojnim izaslanstvima, 7. izložbu ASDA službeno je otvorio izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar obrane RH Mario Banožić.

U prigodnom obraćanju, ministar Banožić istaknuo je da mu je drago što se ASDA održava u Zadru, gradu u kojem se nalaze značajne postrojbe Hrvatske vojske, koje su s vremenom postale jedan od njegovih prepoznatljivih simbola. Posebnu zahvalu uputio je partneru i organizatoru, tvrtki TNT Productions LLC, koja je ponovo prepoznala kvalitetu hrvatskih proizvođača vojne opreme i stvorila ovu izložbu.

image

ASDA 2023

Siniša Klarica

-Smatramo kako je jačanje hrvatskih tvrtki i potpora koju im pružamo pomažući im da izlažu svoje proizvode uz relevantne međunarodne partnere, od iznimne važnosti za dugoročni razvoj hrvatske obrambene industrije. Uistinu smo ponosni što iz godine u godinu, između ostalog i na samoj ASDA-i, svjedočimo sve izraženijoj inovativnosti i izvrsnosti proizvoda hrvatske obrambene industrije, rekao je Banožić.

image

Oklopno vozilo pješaštva Bradley - nova akvizicija HV-a..jpg

Siniša Klarica

Hrvatski ministar je naglasio kako ulaganje u obranu nije trošak i zato više nećemo dozvoliti da se u bilo kojem trenutku ponove negativni trendovi, odnosno vremena u kojima se išlo na smanjenje obrambenog proračuna te išlo na štetu materijalnih prava hrvatskih vojnikinja i vojnika. Sudjelovanje hrvatske obrambene industrije u procesu modernizacije HV-a, naglasio je Banožić, je posebno izazovan obzirom na trenutnu sigurnosnu situaciju i rat u Ukrajini.

image

ASDA 2023

F.klen

Predstavnik organizatora izložbe tvrtke TNT Productions Justin Webb rekao je da organizacija međunarodne izložbe poput ASDA-e zahtijeva jako puno posla, pa je želio zahvaliti svima koji su joj pružili potporu. Prije svega, to su Vlada RH i MORH bez čije važne, svesrdne i stalne potpore organizacija ne bi bila moguća. Gradonačelnik Zadra Branko Dukić i župan Zadarske županije Božidar Longin poželjeli su dobrodošlicu izlagačima i drugim gostima te zahvalili na povjerenju koje im je pruženo zajedno s domaćinstvom ASDA-e.

Nakon svečanog otvaranja, izaslanstva i gosti obišli su izložbeni prostor u dvorani “Krešimir Ćosić”. Izrazivši zadovoljstvo viđenim, ministar obrane Banožić istaknuo je da je ovogodišnja ASDA još jedna potvrda kako je riječ o najvećoj izložbi vojne opreme i naoružanja na ovim prostorima koja je postala uistinu respektabilan međunarodni vojni događaj. Komentirajući veliki odziv domaćih izlagača ministar je rekao da su Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane prepoznali hrvatsku obrambenu industriju kao generatora gospodarskog razvoja i promotora vrhunskih hrvatskih proizvoda.

image

ASDA 2023

F.klen

Načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj rekao je da je ASDA jedna od najvećih izložbi takvog tipa u našem dijelu svijeta. Ona je prilika da se predstavnici oružanih snaga i vojne industrije nađu na jednom prostoru i razgovaraju o temama od zajedničkog interesa. “Najbitnije je da se Hrvatska vojna industrija prikaže u najboljem svjetlu na zahtjevnom tržištu”, rekao je admiral Hranj.

Između ostalih, programu prvog dana ASDA-e nazočili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Bačić, ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, ministar obrane Republike Irak Thabet Mohammad Al-Abbasi, ministar obrane Republike Kosovo Armend Mehaj, načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, predstavnici organizatora izložbe, Vlade RH i drugih državnih institucija, lokalne i područne samouprave, vlada te oružanih snaga zemalja članica NATO-a i partnera, predstavnici znanstvenih, sveučilišnih i gospodarskih institucija i drugi.

Otvorenje su svojim atraktivnim nastupom ispred Pozdrava suncu upriličili i piloti akro skupine HRZ-a Krila Oluje...

image

ADA 2023

F.klen
03.05.2023., 20:15h
SINIŠA KLARICA
25. travanj 2024 15:59