44219
Zvonko Kucelin
StoryEditor
Šime erlić:

Zadarska županija itekako imala koristi od EU fondova

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić izjavio je u subotu u Zadru, govoreći o europskim fondovima da je Hrvatska potrošila sva sredstva iz prve financijske perspektive od čega je itekako bilo koristi za Zadarsku županiju u kojoj su realizirani brojni projekti

"Završili smo financijsku perspektivu kao država, potrošili smo 12 milijardi eura, realizirali sva sredstva i to je podiglo naš standard", rekao je Erlić u subotu u Zadru na predstavljanju rezultata korištenja EU fondova u Zadru i Zadarskoj županiji pod nazivom "100% EU fondovi".

U Zadarskoj županiji bilo je po njegovim riječima itekako koristi od EU fondova, od gradnje centara za gospodarenje otpadom, nabave autobusa i energetske obnove zgrada do infrastrukturnih projekata, poput stare Tehničke škole, Kneževe i Providurove palače, Bedema…

"Nema područja u kojemu se nešto nije realiziralo. Imamo kvalitetniju infrastrukturu, a tako je i u ostalim krajevima Hrvatske", kazao je Erlić.

Rektor Sveučilišta u Zadru Josip Faričić istaknuo je da je zahvaljujući EU fondovima i Nacionalnom programu oporavka i otpornosti, te ITU i ITP mehanizama Sveučilište dobilo šansu za gradnju STEM zgrade na Novom kampusu, ali i ‘veličanstvenog‘ centra za znanost i razvoj tehnologija na prostoru nekadašnjih radionica stare Tehničke škole.

"Napravili smo i iskorak prema otocima, na otoku Molatu planiramo obnoviti nekadašnju vojarnu koja će biti mjesto susreta akademske i lokalne zajednice", najavio je Faričić, koji očekuje dodatni impuls tom prostoru kako bi živjelo i izvan mjeseci okupanih suncem.

Rezultate korištenja EU fondova u Zadru i Zadarskoj županiji te dio uspješnih korisnika tih sredstava, ministar je predstavio u suradnji s Gradom Zadrom, Zadarskom županijom, Razvojnom agencijom Zadarske županije – ZADRA NOVA i brojnim partnerima. (Hina)

13.10.2024., 09:07h
18. listopad 2024 18:21