43083
Arhivazt/hnk Zadar
StoryEditor
ŠIFRA ‘DIREKTOR‘

Zadarski gradonačelnik na mjesto zamjenika direktora Eko d.o.o. postavlja Damira Kneževića?!

Prema insajderskim informacijama koje su nam potvrđene iz više izvora, zadarski gradonačelnik Branko Dukić krenuo je opet u akciju zapošljavanja svog prijatelja Damira Kneževića. Izvori tvrde da već dulje vrijeme, vrlo angažirano, osobno radi pritisak na vodstvo Eko d.o.o., tvrtke za gospodarenje otpadom koja upravlja Centrom za gospodarenjem otpadom Biljane Donje

Naime, Dukić traži da se ondje Damira Kneževića zaposli na mjestu zamjenika direktora. Prema Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Eko d.o.o. od 5.4. 2022., Društvo sistematizacijom predviđa radno mjesto zamjenika direktora, uz radna mjesta direktora, savjetnika i pomoćnika direktora. Što se tiče opisa radnih zadataka zamjenika direktora, u pravilniku je, među ostalim, navedeno da zamjenik direktora savjetuje direktora o radnjama potrebnim za vođenje poslova Društva, prati i proučava organizaciju i metode rada da bi mogao direktoru dati prijedloge za unaprijeđenje poslovanja, razrađuje tehničku dokumentaciju i daje tehničke upute te pomaže pri ispitivanju stanja na tržištu. Jedan od propisanih uvjeta za to radno mjesto, uz visoku stručnu spremu je i 5 godina radnog iskustva na rukovodećim mjestima.

Podsjetimo, savjetnik direktora županijske tvrtke Eko d.o.o. Zadar, koja upravlja Centrom za gospodarenje otpadom (CG) u Biljanima Donjim, Toni Kozina, jednoglasno je na sjednici Skupštine ove tvrtke, u svibnju ove godine, izabran za novog direktora, naslijedivši na tom mjestu Dina Perovića, koji je vodio Eko Zadar od njenog osnivanja. Što se tiče poslovnih udjela u toj tvrtki,Grad Zadar ima poslovni udio u visini 51 posto temeljnog kapitala društva, Grad Benkovac 26 posto, a Zadarska županija 23 posto.

Damir Knežević je široj javnosti postao poznat kad je postao predsjednik HNK Zadar. I tada je bio gradonačelnikov izbor za tu poziciju. Na toj se funkciji nije dugo zadržao. Ostavku je dao potkraj 2021., nakon što je pukla ‘afera bijeli mercedes‘. Naime, Slobodna Dalmacija je tada objavila informaciju da je za direktora klupske Škole nogometa Krešimira Gojuna HNK Zadar nabavio Mercedes vrijedan nešto više od 300.000 kuna. To je bio sastavni dio ugovora između Gojuna i HNK Zadar. To ne bi bilo ništa čudno da, neposredno nakon što je Gojun potpisao ugovor s HNK, Gradsko vijeće nije na prijedlog gradonačelnika Branka Dukića Klubu odobrilo pozajmicu o 2,5 milijuna kuna. Kad je odobrena financijska injekcija iz gradskoga proračuna, stigao je i bijeli Mercedes.

Knežević se pravdao da je nabavka automobila financirana putem leasinga i potpomognuta sponzorima. No, ništa nije pomoglo, pa je morao dati ostavku. Iako je već tada bilo jasno da je Knežević, zbog svojih poteza, gradonačelniku moralni, pa i u krajnjoj liniji i politički uteg oko vrata, gradonačelnik, prema svemu sudeći, nikad nije odustao od ideje da Kneževića negdje zbrine, pa se postavlja i neizbježno pitanje čime je Knežević toliko ‘zadužio‘ Dukića da mu traži direktorske pozicije? Hoće li Damir Knežević, koji se bavi iznajmljivanjem vila s bazenima, doista postati zamjenik direktora u Eko d.o.o., pokazati će vrijeme.

05.09.2024., 13:21h
16. rujan 2024 10:52