<p>GRAD ZADAR</p>
GRAD ZADARHINA
StoryEditor
VISOKI UPRAVNI SUD TRAŽI OČITOVANJE

Zadarski proračun - bez odluke još jedan mjesec...

Visoki upravni sud do 14. travnja neće donositi odluku o proračunu Grada Zadra, potvrdio je u srijedu pročelnik Upravnog odjela za financije u Gradu Zadru Ivan Mijolović, koji je rekao da je dopis s tog suda u gradsku upravu stigao prije tri dana...

Visoki upravni sud do 14. travnja neće donositi odluku o proračunu Grada Zadra, potvrdio je u srijedu pročelnik Upravnog odjela za financije u Gradu Zadru Ivan Mijolović, koji je rekao da je dopis s tog suda u gradsku upravu stigao prije tri dana.   

Ministarstvo financija proslijedilo je 13. ožujka Visokom upravnom sudu zahtjev za razmatranje odluke o blokadi proračuna Grada Zadra, a iz Visokog upravnog suda tog je dana u Zadar stigao dopis. 

"Dopis Visokog upravnog suda, u kojemu se traži očitovanje o tome je li odluka o obustavi gradskog proračuna još uvijek na snazi te ako nije, kojim je aktom zamijenjena, stigao je u gradsku upravu prije tri dana. Rok za odgovor je trideset dana", rekao je za Hinu pročelnik Mijolović. Na upit što će odgovoriti Visokom upravnom sudu, rekao je da će u odgovoru navesti kako gradska uprava ima na snazi odluku o financiranju nužnih rashoda.

"To će ući u proceduru ocjene zakonitosti proračuna, koji je obustavio gradonačelnik, a Ministarstvo financija potvrdilo da je proračun nezakonit", podsjetio je Mijolović.

U ovom trenutku, istaknuo je, Grad radi na odluci o financiranju nužnih rashoda za drugi kvartal ove godine...

"Ne želimo upasti u problem koji smo imali na početku ove godine kad nismo imali nikakav financijski akt na temelju kojega bismo mogli izvršavati plaćanja i priznavati obveze. U slučaju da Visoki upravni sud potvrdi odluku Ministarstva financija, Gradsko vijeće dobit će rok od 45 dana da prihvati zakoniti proračun", rekao je pročelnik Ivan Mijolović...(Hina) 

16.03.2023., 21:00h
ZADARSKI TJEDNIK
19. rujan 2024 23:58