Zajednička fotografijaOb Zadar
StoryEditor
VELIKO PRIZNANJE

Zadar je jedan od novootvorenih centara ginekološke endoskopije u sklopu 15 postojećih u svijetu

Centar će uskoro započeti sa samostalnim radom na novoj vlastitoj opremi, a na jesen je u planu održavanje međunarodnog tečaja i GESEA certifikacije

Opća bolnica Zadar 18. i 19. travnja bila je domaćin prvog tečaja ginekološke endoskopske kirurgije pod egidom Europskog društva za ginekološku endoskopiju – ESGE (European Society for Gynaecological Endoscopy) te u sklopu dvogodišnjeg europskog projekta GESEA4EU (Gynaecological Endoscopic Surgical Education and Assessment).

Nastavak je to procesa akreditacije prvog centra takve vrste u Hrvatskoj koji će omogućiti edukaciju i razvoj vještina ginekološke endoskopije na međunarodnoj razini. Zadru je pripala čast biti jedan od novootvorenih centara u sklopu 15 postojećih u svijetu.

Tečaj je održan pod vodstvom prof. Branke Žegure Andrić i tima iz GESEA centra u Mariboru koji je kroz ovaj europski projekt mentor budućem centru u Zadru, a instruktori i budući akreditirani GESEA mentori za našu bolnicu bili su dr. Luka Matak i dr. Frane Markulić.

image

Edukacija u tijeku

Ob Zadar

Kroz dva intenzivna dana tečaja polaznici iz Poljske, Makedonije, Kosova, BiH te KBC-a Split i KB-a Sveti Duh prolazili su kroz predavanja i vježbe iz ginekološke endoskopije na posebnim radnim stanicama za edukaciju uz partnerstvo s tvrtkom Karl Storz. Vježbe te evaluacija se provode u svrhu razvijanja vještina u minimalno invazivnoj operativnoj histeroskopiji, laparoskopiji te zahtjevnim tehnikama laparoskopskog šivanja u anatomskoj regiji male zdjelice.

Centar će uskoro započeti sa samostalnim radom na novoj vlastitoj opremi, a na jesen je u planu održavanje međunarodnog tečaja i GESEA certifikacije s gostovanjem vodećih svjetskih stručnjaka u području ginekološke kirurgije.

To je još jedno priznanje radu Službe za ginekologiju i opstetriciju u Zadru te motivacija za daljnje usavršavanje i konkurentnost s najnovijim dostignućima u području minimalno invazivne kirurgije.

23.04.2024., 09:24h
03. svibanj 2024 18:12