<p>Glava velike ribe</p>
Glava velike ribeKino Zona
StoryEditor
SOCIO-POLITIČKA DRAMA

Arsen Oremović i Nikša Butijer ove srijede u Kino Zoni predstavljaju ‘‘Glavu velike ribe‘‘...

Taksist Andrija prodaje bratovu kuću na selu i poziva ga da se useli k njemu i njegovoj ženi Vesni u stan u Zagrebu. U njihovu ionako ne baš skladnu bračnu svakodnevicu ulazi još i surova realnost postratne Hrvatske...

U srijedu, 08.veljače, u Kino Zonu stiže urbana socio-politička drama o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način – Glava velike ribe! Svoj dugometražni igrani prvijenac stiže nam predstaviti nekadašnji istaknuti filmski kritičar, sad renomirani TV i filmski redatelj, Arsen Oremović u pratnji glavnog glumca Nikše Butijera!

Taksist Andrija prodaje bratovu kuću na selu i poziva ga da se useli k njemu i njegovoj ženi Vesni u stan u Zagrebu. U njihovu ionako ne baš skladnu bračnu svakodnevicu ulazi još i surova realnost postratne Hrvatske...

Nakon zapaženog uspjeha s dokumentarcima ‘‘U braku sa švicarcem‘‘, ‘‘Treći‘‘, ‘‘Tak kak je‘‘, ‘‘Sudar s dvorcem‘‘ i kratkometražnim igranim filmom ‘‘Horvatovi‘‘ te uspješnoj dokumentarnoj TV seriji ‘‘Nesreća‘‘, Oremović se otisnuo i u vode dugog igranog metra uz jednu pravu sporogoreću urbanu socio-političku dramu o tranziciji i poduzetništvu na balkanski način.

Nakon međunarodne premijere na Cottbus Film Festivalu, osvojene Zlatne arene za glavnu žensku ulogu (Lana Barić) i Zlatnog Oriona za glavnu mušku ulogu (Nikša Butijer), ‘‘Glava velike ribe‘‘ stiže i u našu kinoteku gdje ćemo uoči svečane projekcije porazgovarati s redateljem i glavnim glumcem te vas uvući u film.

‘‘Glava velike ribe‘‘ je na rasporedu u srijedu 08. veljače s početkom od 19 h u Kazalištu lutaka Zadar, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

06.02.2023., 08:26h
ZADARSKI TJEDNIK
30. ožujak 2023 18:53