Dragan JelavićSiniša Klarica
StoryEditor
OTVORENA IZLOŽBA U GAFFE GALERIJI ĐINA

"Beautiful Moment After" u 4 "čina" i ljubavno slikarstvo - Dragana Jelavića...

Beautiful Moment After (Prekrasni trenuci poslije) naziv je izložbe Dragana Jelavića koja je sinoć otvorena u Caffe galeriji Đina u Zadru. Jelavić je izložio svega četiri slike većeg formata koje po njemu simboliziraju najljepši trenutak, onaj poslije ljubavnog čina. Stoga njegove slike ne spadaju u žanr erotike nego ljubavnog slikarstva.

Autor je izložio svega četiri slike većeg formata koje po njemu simboliziraju najljepši trenutak, onaj poslije ljubavnog čina. Stoga njegove slike ne spadaju u žanr erotike nego ljubavnog slikarstva...

Kako je sam autor rekao, čini mi se da u ovom trenutku kad je sve inverzno i taj čin postaje politički nekorektan, ali da njemu to ipak predstavlja najljepši, gotovo ultimativni doživljaj. Čini se da taj post actum nije samo politički izraz, nego i oda ljubavi koja se sve više otrca u ovom supersoničnom svijetu.

image

Izložba Dragana Jelavića u Caffe galeriji Đina u Zadru

Siniša Klarica

Dragan Jelavić rođen 07.04.1965. godine u malom selu Ravča kod Vrgorca gdje završava osnovnu i srednju ekonomsku školu. Na Filozofskom fakultetu u Splitu, Studij Likovnog odgoja i likovnih umjetnosti diplomirao 1989. godine. Od 1986. aktivnije se bavi slikarstvom te iste godine ima i prvu samostalnu izložbu.

image

Izložba Dragana Jelavića u Caffe galeriji Đina u Zadru

Siniša Klarica

Od tada do danas izlaže na više desetaka samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te na brojnim grupnim izložbama. Duže vrijeme bavio se i grafičkim dizajnom. Sudionik brojnih likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu. Redovan je član HDLU Zadar, čiji je i trenutni predsjednik.

image

Izložba Dragana Jelavića u Caffe galeriji Đina u Zadru

Siniša Klarica
24.09.2022., 11:08h
SINIŠA KLARICA
19. travanj 2024 11:44