<p>‘TKO BI REKAO‘</p>
‘TKO BI REKAO‘Kino Zona
StoryEditor
Festival znanosti

Besplatno pogledajte dokumentarac ‘Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta‘ u Kino Zoni

Film pogledajte u srijedu, 24. travnja s početkom od 18 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače

Pred nama je novo izdanje Festivala znanosti i nadamo se da ste spremni za nove izazove u popularizaciji znanosti. Glavna tema ovogodišnjeg festivala je INTELIGENCIJA. Kino zona se i ove godine priključuje manifestaciji uz projekciju hvaljenog dokumentarnog filma ‘‘Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta‘‘ za Oscara nominiranog slavnog njemačkog redatelja Wernera Herzoga koji je na rasporedu u srijedu 24. travnja.

U filmu ‘‘Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta‘‘, redatelj nam prikazuje virtualni svijet od njegovih početaka do krajnjih dosega, a digitalni krajolik istražuje jednako znatiželjno i maštovito kao što je dočarao raznolike zemaljske destinacije.

Od Amazone do Sahare, od Južnog pola do australskih divljina. Herzog gledatelja vodi na putovanje kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je svijet interneta promijenio doslovno cjelokupno funkcioniranje stvarnog svijeta – od poslovanja do obrazovanja, od putovanja u svemir do zdravstva, kao i samu srž naših privatnih odnosa…

Werner Herzog širem je dijelu publike prvenstveno poznat po napetim dramama, bizarnim likovima i turbulentnom odnosu s omiljenim mu glumcem Klausom Kinskim, no Herzog je također i vrstan i nagrađivan dokumentarist, a to još jednom dokazuje i s filmom ‘‘Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta‘‘. U vremenima kad smo svi manje-više ovisni o virtualnom svijetu i internetu, Herzog nas kroz jednu posebnu filmsku vremensku kapsulu vodi iz prošlosti u budućnost i otkriva sve čari i mane ovog fenomena bez kojeg su nam životi postali nezamislivi.

Projekcija filma ‘‘Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta‘‘ održava se u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, a film gledamo u srijedu, 24. travnja s početkom od 18 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače. Ulaz na projekciju je slobodan!

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar

23.04.2024., 09:05h
04. svibanj 2024 00:01