<p>Likovni i literarni natječaj</p>
Likovni i literarni natječajNmz
StoryEditor
15.11.-15.12. PEDAGOŠKA SLUŽBA NARODNOG MUZEJA ZADAR ORGANIZIRA LIKOVNO - LITERARNI NATJEČAJ

Božić u mom domu

Natječaj je primjeren svim učenicima/ama u osnovnim i srednjim školama i djeci u dječjim vrtićima s područja grada Zadra i Zadarske županije...

Tema natječaja je opis običaja u domu učenika/ca i djece ili u mjestu u kojem žive, a koji se odvijaju u vrijeme priprema za proslavu Božića. Pozivaju se svi učenici/e i djeca da opišu i/ili nacrtaju njihovu obiteljsku tradiciju u domu za vrijeme blagdana ili tradicijske običaje u njihovom mjestu.

Natječaj traje do četvrtka, 15. prosinca 2022. godine. Pristigli radovi će biti izloženi u Edukativnoj dvorani Kneževe palače, radovi se šalju na adresu: Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III bb, 23000 Zadar s naznakom "Za natječaj Božić u mom domu" ili donose osobno na navedenu adresu.

Svaki sudionik/ca može poslati maksimalno 2 rada.

Radovi će se kategorizirati prema starosnoj dobi i najbolji u svakoj kategoriji će osvojiti prigodnu nagradu. Nagrade će se uručiti prilikom otvorenja izložbe pristiglih radova.

Termini natječaja:

Likovno - literarni natječaj traje od utorka 15.studenog do četvrtka 15. prosinca 2022.

Otvorenje izložbe pristiglih radova te dodjela nagrada bit će 20. prosinca 2022. s početkom u 12:00 sati u prostoru Edukativne dvorane Kneževe palače...

O natječaju:

Svrha likovno-literarnog natječaja je prikazati tradicijske običaje učenika/ca i djece u vrijeme blagdana Božića i potaknuti ih na razmišljanje o važnosti tih običaja, kao i potrebi očuvanja tradicije u vlastitom domu/mjestu. Također, svrha je prepoznati tradicijske običaje u Zadarskoj županiji s ciljem njihove održivosti i prepoznatljivosti.

Na likovno-literarni natječaj se mogu prijaviti svi učenici u osnovnim i srednjim školama i djeca u dječjem vrtiću s područja grada Zadra i Zadarske županije. Dobna granica za prijavu: od 3 do 19 godina (na natječaj se mogu prijaviti i sudionici koji ne idu u vrtić).

Pristigli radovi će biti podijeljeni u četiri starosne kategorije: djeca u dječjim vrtićima (od 3 do 6 godina); učenici u nižim razredima osnovne škole (razredna nastava, od 7 do 10 godina); učenici u višim razredima osnovne škole (predmetna nastava, od 11 do 14 godina); učenici u srednjim školama (od 15 do 19 godina).

U svakoj starosnoj kategoriji odabrat će se najbolji rad čiji autor osvaja prigodnu nagradu.

Pristigli radovi će se ocijenjivati prema kriterijima: usklađenost sa zadanom temom natječaja, samostalnost pri izradi rada, dob djeteta i njegove mogućnosti, tehnička izvedba, originalnost/kreativnost i bogatstvo rječnika i stila.

Za likovne radove dozvoljene su sve tehnike crtanja i kreativnog izražavanja.

Literarni rad podrazumijeva pjesmu, priču, sastav ili pismo.

Svaki rad na poleđini mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika/djeteta, razred/godine djeteta, naziv i adresu škole/dječjeg vrtića, kontakt broj. Slanjem rada sudionici pristaju na objavu imena autora i rada na stranicama Narodnog muzeja Zadar i korištenjem istih u svrhu likovno - literarnog natječaja "Božić u mom domu".

Sudionici moraju svom radu priložiti i ispunjenu privolu za sudjelovanje koja se nalazi u nastavku natječaja.

Radovi se šalju na adresu ili donose osobno u Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III bb, 23000 Zadar s naznakom "Za natječaj Božić u mom domu ".

Svaki sudionik može poslati maksimalno 2 rada (u bilo kojoj kombinaciji: likovnoj i literarnoj). Radove ocjenjuje prethodno formiran ocjenjivački žiri Narodnog muzeja Zadar.

Svi upiti o likovno - literarnom natječaju na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (kontakt osoba Lucija Sekula).

Radujemo se Vašem sudjelovanju!- poručili su iz Narodnog muzeja...

16.11.2022., 20:24h
ZADARSKI TJEDNIK
26. travanj 2024 11:53