Ela Bratuševac iz SukošanaOsobni Album
StoryEditor
KLARA IZ OREŠARA - CURA IZ SUKOŠANA

ELLA BRATUŠEVAC Plesom ostvaruje snove...

Izuzetno je disciplinirana, a podršku joj pružaju i roditelji i profesori i prijateljice...

Ella Bratuševac svaki dan nakon nastave i domaće zadaće putuje iz Sukošana u Zadar u glazbenu školu u kojoj vježba suvremeni ples. Ples uvježbava po tri sata dnevno, a kad se uvježbavaju predstave - i znatno duže. No, izuzetno discipliniranoj Elli to naravno ne pada teško.

U pauzi između koreografija, vježbi i pokreta, radosno nam je ispričala kako u plesnim papučicama - živi svoje snove...

image

Ela Bratuševac iz Sukošana

Osobni Album

Naime, kada se četrnaestogodišnja počela baviti suvremenim plesom, profesori su joj stalno isticali kako može ispuniti sve svoje snove ako to dovoljno jako želi, a već se sad, čini se, korak po korak, Ella približava svom cilju. Na tom putu ima snažan oslonac, podršku prijateljica, učitelja, roditelja... Zabavlja se na natjecanjima, ali priznaje da je balet znatno teže plesati nego suvremeni ples, duže se radi i uči, dok se suvremeni ples smatra plesom za opuštanje...

Posebno veselje bila joj je, otkriva, uloga Klare u Orašaru...

- U baletu sva podloga mora biti ravna i čista, dok u suvremenom plesu možemo improvizirati, učiti i opuštati se. Mi plešemo na glazbu koju sami odaberemo i biramo ritam koji nam odgovara, dok na baletu imaju određene varijacije na temu i plesa. Inače, ja plešem već šest godina i kad smo bili na jednom natjecanju u Velikoj Gorici, osvojila sam drugo mjesto u suvremenom plesu u svojoj kategoriji na glazbu iz Pink Pantera, priča Ella i dodaje da su u školi improvizirali na kinesku, španjolsku i švicarsku glazbu.

Posebno veselje bila joj je, otkriva, uloga Klare u Orašaru.

image

Ela Bratuševac iz Sukošana

Osobni Album

- Svaki dan, pa i subotom, imala sam probe u trajanju od četiri do šest sati. Nije bilo lako, ali se isplatilo na kraju. Zahvaljujem se profesorici suvremenog baleta Jasni Frankić Brkljačić i profesoru baleta Darku Brkljačiću koji su mi puno pomogli da ispunim svoj san, zaključuje Ella. (ZT)

image

Ela Bratuševac iz Sukošana

Osobni Album
20.03.2023., 10:01h
19. rujan 2024 15:51