<p>Predstavljanje ljetnog programa Kino Zone</p>
Predstavljanje ljetnog programa Kino ZoneIvan Stagličić
StoryEditor
LJETNO KINO

Kino Zona prikazivat će filmove u Palači Cedulin, program počinje u nedjelju

Karte će se moći kupiti i on-line, a cijena im je s četiri porasla na pet eura

Na konferenciji za medije u palači Cedulin predstavljene su novosti ovogodišnjeg ljetnog kina "Kino zone". Direktorica Turističke zajednice Grada Zadra, Iva Bencun otkrila je kako će se program ljetnog kina održavati u Palači Cedulin, a ne više na Poljani Branka Stojakovića kao prethodnih godina.

- Meni je izuzetno drago da Kino Zona dolazi u Cedulin. Ja sam, koliko sam i prije mogla radi obveza, pratila te projekcije i stvarno bila oduševljena filmom i cijelom atmosferom tako da mi je drago da će ove godine Kino Zona biti u Cedulinu. Smatram da je to prostor koji stvarno zaslužuje jednu kvalitetnu i mislim da smo to na ovaj način postigli tako da se veselim sljedećim projekcijama, kazala je Iva Bencun.

Voditelj Kino Zone, Andrej Fric, govorio je o drugim novostima za ovo ljeto, između ostalog i o uvođenju mogućnosti da se karte mogu kupiti i on-line putem platforme CoreEvent što je publika već neko vrijeme tražila. Cijena karte će, međutim, porasti s četiri na pet eura.

- Vjerujemo da je i dalje to prihvatljivo, ali koliko god to bilo nepopularno, nismo se uspjeli nakon dvije godine othrvati. Dvije godine je ostala ista, uza sve realne poteškoće i cijene samih filmove koje su rasle, kazao je Fric te dodao da će se filmovi i dalje, ako nisu s engleskog govornog područja, titlovati dvojezično, na engleskli i hrvatski.

Filmovi će se prikazivati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, a organizatori su istaknuli da su se potrudili da što više izbjegnu kolizije s drugim ljetnim događanjima. Početak projekcija je ove nedjelje 30. lipnja, a otvara film “Monster” jednog od najznačajnijih japanskih autora Hirokazu Kore-eda, dobitnik dviju nagrada na Festivalu u Cannesu.

Najavljena su i gostovanja glumaca Leona Lučeva i Tihane Lazović i možda još ponekih gostiju iznenađenja.

O filmskom programu govorio je filmski kritičar Ivica Perinović, a o važnosti Kino Zone za zadarsku kulturnu scenu, filmolog Mario Županović.

27.06.2024., 13:29h
01. srpanj 2024 08:39