<p>Predstava Kredit</p>
Predstava KreditHnk Zadar/zeljkokaravida
StoryEditor
HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE ZADAR

KREDIT Jordi Galcerana u režiji Nenni Delmestre danas u Gradskom kazalištu Požega!

Hvaljena predstava HNK Zadar, KREDIT Jordi Galcerana u režiji Nenni Delmestre gostuje u Gradskom kazalištu Požega u petak, 23. rujna. Početak predstave je u 20 sati. U naslovnim ulogama nastupaju Davor Jureško, Alen Liverić i pijanist Ivan Ivić.

Autor teksta, Jordi Galceran u španjolskom teatru poznat pod nadimkom "kralj blagajne", majstorski obrađuje naizgled svakodnevne teme koje pretvara u iznimno uzbudljive trilerske i komedijske situacije. Nakon što je u Španjolskoj oborila sve rekorde gledanosti, predstva "Kredit" do danas je prevedena na 8 jezika i postavljena u 10 država.

Kredit je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke, ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama mendžeru i postupno pretvara njegov život u pravu noćnu moru. Uvjerljivost i sigurnost s kojom se klijent obraća menadžeru, te poznavanje određenih intimnih situacija iz života menadžera malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

23.09.2022., 11:51h
ZADARSKI TJEDNIK
24. rujan 2022 21:49