38822
Nmz
StoryEditor
Heklanje i tabletići

NMZ poziva da se uključite u natječaj - Tablet moje bake

Kako je nakon nastupa predstavnika Hrvatske, Marka Purišića, Baby Lasagna, na Euroviziji nastala sveopća "euforija" vezana uz heklanje i heklane tabletiće, pozivamo vas da istražite s nama važnost i značenje tog dijela tradicije. Pozivamo sve zainteresirane, mlade i starije generacije da zavire u ormare i pronađu svoje heklane tabletiće

Pronađite ih u ormaru bake, prabake, mame ili vlastitom i pošaljite nam ih na adresu: Narodni muzej Zadar, Poljana pape Aleksandra III 2, 23000 Zadar do petka, 17. svibnja, 2024. godine, a mi ćemo ih prikazati u digitalnom obliku, dok će odabrani između pristiglih biti dio izložbe u prostoru Narodnog muzeja Zadar.

Uz poslane heklane tabletiće napišite nam otkud je i kakve uspomene Vas vežu uz njega.

Osim u fizičkom obliku, možete nam poslati i fotografiju Vaših heklanih tabletića te uz nju napišite Vašu uspomenu koja Vas veže uz taj jedinstveni primjerak tradicije. Fotografije šaljite na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Narodno rukotvorstvo dio je i misije muzeja pa Vas na ovaj način pozivamo da nam se pridružite u misiji čuvanja i poštivanja tradicije.

10.05.2024., 13:48h
20. svibanj 2024 21:42