<p>Škola primijenjene umjetnosti i dizajna</p>
Škola primijenjene umjetnosti i dizajnaLuka Jeličić
StoryEditor
presjek stvaralaštva nastavnika

Od ponedjeljka pogledajte izložbu nastavnika ŠPUD-a "Iz profesorskih ateljea 2"

Otvorenje druge izložbe nastavnika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna održat će se u ponedjeljak 13. studenoga 2023. u 19.00 sati u Kneževoj palači. Izložba će biti otvorena od 13. do 23. studenoga 2023. godine

Otvorenje druge izložbe nastavnika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna održat će se u ponedjeljak 13. studenoga 2023. u 19.00 sati u Kneževoj palači.

Izložba nosi naziv IZ PROFESORSKIH ATELJEA 2. Na izložbi je prikazan presjek stvaralaštva nastavnika strukovno teorijskih predmeta (u području programa likovne umjetnosti i dizajna) koji svojim radom pokazuju vlastite likovne interese i promišljanja unutar struke koju predaju u školi. Na izložbi će se predstaviti kroz slike, crteže, fotografije, umjetnički obrt, računalni produkt i modni dizajn.

- Zajedničkom izložbom nastavnici - umjetnici pokazuju da umjetnost u njihovim rukama živi, a manifestira se i kroz vlastito stvaralaštvo i kroz podučavanje novih naraštaja u umjetničkim zvanjima. Njihovo zajedničko predstavljanje prikazuje raznorodnost umjetničkog izražavanja, ali i naglašava osjećaj zajedništva u svijetu umjetnosti i školskim hodnicima, napisala je u predgovoru kataloga Koraljka Alavanja.

Izložba će biti otvorena od 13. do 23. studenoga 2023. godine.

Nastavnici koji izlažu radove

Inga Budimir, Matea Radobuljac, Tomislav Grzunov, Tania Jurlina, Lidia Biočić, Boris Lukić, Mirko Marušić, Mirna Oštarić Kerr, Marko Perić, Mijat Radas, Merica Mikuličin, Marija Tomić, Josip Švaljek, Marijana Vukić Perović i Bojana Vukojević

09.11.2023., 12:32h
20. svibanj 2024 13:34