35135
Hnk Zadar
StoryEditor
Zbog bolesti

Odgađa se predstava "Snježna kraljica"

Zbog bolesti odgađa se premijera predstave "Snježna kraljica" Glumačkog studija HNK Zadar. Umjesto 12. veljače predstava će igrati 13. ožujka u 19 sati

Glumački studio HNK Zadar

prema H. C. Andersenu

SNJEŽNA KRALJICA

režija i dramatizacija: Žana Bumber

koreografija: Žana Bumber

scenografija: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar, aranžersko-scenografski odjel, 3.D razred

kostimografija: Anita Goreta

glume: najmlađi polaznici Glumačkog studija HNK Zadar

"Snježna kraljica" Hans Christian Andersena je predstava o snazi prijateljstva i zimskim čarolijama. Djevojčica Gerda kreće u potragu za svojim najboljim prijateljem Kayem čije srce je začarala Snježna kraljica i odvela ga u svoj Ledeni dvorac. U svojoj epskoj potrazi, Gerda susreće bajkovita bića koja joj rado pomažu jer u njezinom srcu se krije neobična moć, ljubav koju gaji prema svom prijatelju. Snaga Gerdine ljubavi naposljetku otopi led u Kayevom srcu i vrati ga kući. Tamo gdje baka pripovijeda priče uz vatru i gdje u proljeće rastu najljepše ruže.

Predstava promiče vrijednosti obitelji, prijateljstva te potrebu za međusobnom podrškom. Prilagođena je za djecu od prvog do šestog razreda i pružit će edukativno iskustvo. Uprizorenjem smjene godišnjih doba, kroz maštovite likove, educiraju se najmlađi o ljepoti prelaska zimskog solsticija u ljetni i o važnosti svakog od njih.

Predstava je namjenjena djeci od prvog do šestog razreda osnovne škole.

Kupljene ulaznice vrijede za novi termin 13. ožujka.

09.02.2024., 10:58h
29. travanj 2024 17:24