Molajsko Muzejsko Izložbeno Ljeto 2024
StoryEditor
U zgradi muzeja

U subotu otvorenje IV. Molajskog izložbenog ljeta

20. srpnja u 20 sati otvorit će se prve tri izložbe IV Muzejskog Molajskog izložbenog ljeta, u uvali Jazi

Na zamolbu mještana otoka Molata, u trećoj dvorani održavat će se prošlogodišnja izložba "Glagoljica otoka Molata." Izložbu je priredila Udruga uz suradnju sa Zavodom za povijesne znanosti HAZU-a u Zadru. Autorica je dr.sc. Grozdana Franov Živković a za likovni postav zadužen je Vladimir Alavanja, kustos.

Također će se odvijati i izložba foto kluba Kornat/Zadar s fotografijama čak 14 fotograda zadarskog arhipelaga. Selekciju su izvršili Ante Jaše i Vladimir Alavanja.

image
Molajsko Muzejsko Izložbeno Ljeto 2024

Napominjemo da su izložene i dvije fotografije nedavno preminulog Brguljskog - Molajskog umjetnika i pjesnika Ante Marka Šarunića. Izložena je i njegova pjesma iz 2008. godine, posvećena stradanjima i patnjama logoraša u Mussolinijevom logoru Molat - Jazi naše jadi.

U prve dvije dvorane kao zamjena za stalni muzejski postav nalaze se izložbe Mussolinijevi fašistički koncentracijski logori za civile Hrvatskog primorja i Mussolinijevi fašistički koncentracijski logori za civile sjeverne Dalmacije.

Preostale dvije izložbe otvorit će se u drugim terminima.

Otvorenje djelomično ovisi i o usvajanju Proračuna grada Zadra jer se manifestacija financira i iz tog izvora. Udruga LIDUMKOL se unatoč tomu i dalje veseli dolasku posjetitelja na izložbe.

Izložbe će biti otvorene do 20. kolovoza s radnim vremenom od 18 do 21 sati. 

18.07.2024., 13:20h
08. rujan 2024 02:26