Božićna trapulaZeljko Karavida
StoryEditor
Plesna udruga Gesta

Premijera Božićne trapule izazvala oduševljenje publike

Plesna udruga je Gesta izvela je novu premijeru u ponedjeljak 18. prosinca u 18 h u HNK-a Zadar. Kao i sve Gestine predstave i ova je autorski uradak umjetničke voditeljice Nene Jurišić

Plesna udruga je Gesta izvela je novu premijeru u ponedjeljak 18. prosinca u 18 h u HNK-a Zadar. Kao i sve Gestine predstave i ova je autorski uradak umjetničke voditeljice Nene Jurišić.

- Svaka predstave je dio moje mašte koja progovara o raznim temama, i životnim situacijama. Oduvijek sam uživala u literalnim izazovima kroz pedagoško i plesno školovanje. Takav način rada mi uvijek pruža široki polje umjetničkog djelovanja. Uvijek kažem da inspiracija nije, kako mi u Zadru kažemo špina, kada je otvorimo da će procuriti željena priča, koreografija ili ideja za dramski dio, to u stvarnom životu nije tako. Potrebno puno radne etike, predanosti i vjere u to što radiš, tek onda inspiracija dolazi nekako prirodno, kazala je Nena.

Božićne su joj produkcije, napominje nam, najzahtjevnije zbog autorstva koje i obilježava njezin umjetnički put.

image

Božićna trapula

Zeljko Karavida

- Svaki završetak je i novi početak, ideje se rađaju, propitkuju i istražuju dok ne osjetim da sam na pravom putu.. Tu je naravno i Gesta tim koji je nevidljiv, ali važan dio Geste. Dugi niz godina uz mene je glumica, lutkarica, pripovjedačica Sanja Grgina koja je režirala sve Gestine predstave. Nataša Perović s kojom osmišljavam vizualni identitet koreografije kroz kostime i Nts iz Zagreba s kojima isto tako dugo surađujemo. Naš Dabi Darko Predragović, ton majstor, sudjeluje u predstavi kroz cijeli proces i odabira glazbe i miksanja, efekata i svega sto sam zamislila. Oblikovanje svjetla potpisuje Frane Papić iz KLZ, dok scenografiju i rekvizite potpisuju Robert Košta i Adriano Košuta. Svi se sjajno se dopunjujemo i tako godinu po godinu, predstavu po predstavu došli smo do 50-e jubilarne cjelovečernje dramsko-plesne predstave ovaj put pod nazivom "Božićna trapula", otkriva Jurišić.

Teško joj je odabrati samo jednu najdražu predstavu.

- Nisam se ni okrenula, a 50. premijera je pred vratima. Kad pogledam unatrag, osjećam veliku zahvalnost i privilegiju što mogu raditi posao koji obožavam, s djecom i mladima, sudjelovati u njihovom odrastanju, pratiti njihove napretke i razvoj kroz godine. Veselim se svemu što je još pred nama, govori Nena.

image

Božićna trapula

Zeljko Karavida

Publika je predstavom bila i više nego zadovoljna.

- U našoj ovogodišnjoj priči glume Dominik Karakašić nagrađivani glumac kazališta lutaka, Ana Vidić mama Gestica i amaterska glumica, dvoje djece iz glumačkih radionica Mate Zalović i Tia Vidić. Kao što uvijek napominjemo naše predstave su životne, kroz njih progovaramo, šaljemo poruke koje će sigurni smo doći do srca publike. Priča je to o simpatičnoj zadarskoj obitelji, kojoj će planove za blagdane poremetiti jedna trapula. O kakvoj trapuli (zamki) se radi, publika je otkrila i nagradila sve sudionike velikim pljeskom, za kraj ističe Nena.

20.12.2023., 13:15h
18. svibanj 2024 09:40