<p>dvotjedna retrospektiva</p>
dvotjedna retrospektivaKino Zona
StoryEditor
ciklus filmova

Sutra u Kino Zoni počinje dvotjedna retrospektiva autora Wong Kar-Waija

Travanjsko filmsko putovanje započet će s njegovim najpoznatijim filmom, maestralnom romantičnom dramom ‘‘In the Mood For Love‘‘

U mjesecu travnju Kino Zona je za vas pripremila novi niz vrhunskih ostvarenja, ali i jedan poseban ciklus filmova s kojim odajemo počast jednom od najistaknutijih redatelja današnjice, veličanstvenom Wong Kar-waiju. Naše travanjsko filmsko putovanje započet ćemo upravo s njegovim najpoznatijim filmom, maestralnom romantičnom dramom ‘‘In the Mood For Love‘‘.

Radnjom smješten u Hong Kong 1962. godine, film ‘‘In the Mood For Love‘‘ prati Chow Mo-Wana, urednika novina koji se upravo useljava u novu zgradu sa svojom suprugom. Istovremeno se u napučenu zgradu useljava i lijepa tajnica Su Li-zhen sa svojim suprugom. Kako su im supružnici često poslovno odsutni, Chow i Li-zhen većinu svog vremena provode zajedno kao prijatelji.

Puno toga im je zajedničkog - od dućana koje zajedno posjećuju pa sve do uživanja u borilačkim vještinama. Međutim, uskoro oboje ostaju šokirani kada saznaju da su njihovi supružnici zapravo postali ljubavnici. Povrijeđeni i ljutiti, oni utjehu pronalaze u rastućem prijateljstvu odlučni u nakani da ne postanu nevjerni poput svojih supružnika...

Počevši od majstorske režije i scenarija, hipnotičke glume glavnih protagonista Tonyja Leung Chiu-waija i Maggie Cheung pa sve do prekrasne glazbene podloge japanskog skladatelja Shigerua Umebayashija i Michaela Galassa, ‘‘In the Mood For Love‘‘ je po premijernom prikazivanju 2000. postao instant klasik i jedan od najboljih romantičnih filmova u povijesti sedme umjetnosti. Njegovu neospornu kvalitetu su prepoznali i selektori nekih od najznačajnijih filmskih festivala svijeta, a među čak 44 osvojena priznanja i još 50 nominacija valja prvenstveno izdvojiti nagradu za najboljeg glumca na festivalu u Cannesu i Europskog "Oskara" za najbolji strani film.

‘‘In the Mood For Love‘‘ je na rasporedu u srijedu, 03. travnja s početkom od 20h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar

02.04.2024., 12:55h
24. travanj 2024 11:01