godisnji koncert glazbene skole svetog Benedikta, svecana dvorana Sveucilista  Filip Brala
StoryEditor
UČENICI I "ČAROBNJACI" U SVEČANOJ DVORANI SVEUČILIŠTA

TI SI RADOST, TI SI DOM, SA SVETIM BENEDIKTOM Obljetnički koncert učenika Osnovne glazbene škole sv. Benedikta...

Program je bio izuzetno bogat raznovrsnim nastupima koji su uključivali i nadarene učenike svih 6. razreda škole, te je zastupljen svaki instrument pojedinačno – glasovir, gitara, violina, flauta, klarinet i oboa...

Osnovna glazbena škola svetog Benedikta 21. ožujka proslavila je svoj jubilarni 15. Dan škole, a tom su prigodom održali i veliki obljetnički koncert učenika 29. ožujka u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Ravnatelj škole, Igor Cecić, ovom je prigodom na samome početku zaželio dobrodošlicu svim nazočnima u ime škole i u ime osnivačica škole – Benediktinki svete Marije, te poručio roditeljima da podrže sve nastupe jer su svi učenici pružili izniman trud i napor u pripremi svih izvedbi ovoga koncerta.

image

godisnji koncert glazbene skole svetog Benedikta, svecana dvorana Sveucilista
 

Filip Brala

Zbog nedostatka prostora u njihovoj školskoj dvorani, veće koncerte koje imaju tri puta godišnje najčešće održavaju u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Svakoga mjeseca u njihovoj školskoj dvorani održava se školska produkcija – manji koncert pred roditeljima, što je pozitivno jer omogućava učenicima da pokažu stečene glazbene vještine i steknu dodatno samopouzdanje, dok istovremeno roditelji mogu uvidjeti i pratiti napredak njihove djece u glazbenome obrazovanju.

image

godisnji koncert glazbene skole svetog Benedikta, svecana dvorana Sveucilista
 

Filip Brala

Učenici su svečani koncert otvorili Himnom školi uz prigodne stihove: „Ti si radost, ti si dom, sa svetim Benediktom“. Program koncerta bio je izuzetno bogat raznovrsnim nastupima koji su uključivali nadarene učenike svih 6. razreda škole, te je zastupljen svaki instrument pojedinačno – glasovir, gitara, violina, flauta, klarinet i oboa. Program su obogatili i nastupi školskoga zbora i orkestra, kao i predškolske glazbene skupine, koja je uz pratnju glasovira svojim tijelima i glasovima imitirala zvuk i pokrete kiše. Publika je uživala u prekrasnoj glazbenoj večeri prožetoj klasičnom glazbom, u dojmljivim prizorima čudesnoga zvuka koji je pristizao s pozornice...

- Želimo potaknuti djecu da postanu dobri ljubitelji i slušatelji glazbe, i to s pokrićem – da mogu uz baratanje vlastitim znanjem zaključiti zašto im se određena stvar sviđa ili ne sviđa, kao i da budu dobra publika na koncertima, ispričao nam je ravnatelj Cecić.

image

godisnji koncert glazbene skole svetog Benedikta, svecana dvorana Sveucilista
 

Filip Brala

Ravnatelj škole ponosno je zaključio koncert hvaleći učenike i njihove roditelje što su uložili ogroman trud u organizaciji vremena, prakticiranju sviranja i pripremi kod kuće, što se odrazilo izvrsnim nastupima na koncertu. Nastavnike škole ravnatelj je simpatično nazvao „čarobnjacima“ zbog njihovoga neumornog truda i predanosti učenicima, pohvalio ih u njihovome radu i imenovao svakoga pojedinačno, kako bi dodatno istaknuo njihov doprinos u školskom razvoju.

image

godisnji koncert glazbene skole svetog Benedikta, svecana dvorana Sveucilista
 

Filip Brala

Ovaj jubilarni koncert Osnovne glazbene škole svetog Benedikta bio je zaista predivan i inspirativan kulturni događaj, bogat raznolikim glazbenim izvedbama koje su pokazale ne samo izuzetne talente učenika, već i sav trud i rad koji se krije s druge strane pohađanja glazbene škole... Daleko više slikica s koncerta u foto galeriji, klikom na ikonicu neposredno iznad teksta!

image

godisnji koncert glazbene skole svetog Benedikta, svecana dvorana Sveucilista
.

Filip Brala
30.03.2023., 18:32h
ANDREA KRŠLOVIĆ
25. travanj 2024 13:52