<p>Poetske večeri</p>
Poetske večeriTz Grada Zadra
StoryEditor
besplatan ulaz

U četvrtak pjesnička večer ‘Poetske razglednice‘ u atriju palače Cedulin

Zašto s putovanja u Zadar ne ponijeti knjigu? Originalan suvenir, plemenitu riječ ili sliku?

U neka, ne tako davna vremena, slali smo s putovanja dragim prijateljima i rođacima (a ponekad i sebi) razglednice. Danas šaljemo selfije! Promijenio se medij, ali je ideja ostala ista. Bili smo ovdje! Bilo nam je lijepo! Još jedna od "obaveza" turista bila je i ostala kupovina suvenira. Mali magneti, vakumirane slastice, boce ulja i vina — sitnice koje nosimo kući kao sjećanje na putovanje. Zašto s putovanja u Zadar ne ponijeti knjigu? Originalan suvenir, plemenitu riječ ili sliku?

Slikom i riječju o Zadru i Zadranima govorimo na pjesničkoj večeri "Poetske razglednice" u organizaciji Sveučilišta u Zadru, udruga ZaPis i Panacea te Turističke zajednice grada Zadra, koja će se održati u atriju palače Cedulin u četvrtak, 13. lipnja s početkom u 20 sati i uz besplatan ulaz.

Na događanju će se predstaviti niz zadarskih izdanja na raznim jezicima, poput: Poetska razglednica/Poetic Postcard; Optimist oko Zadra/Optimist around Zadar; Križarska opsada Zadra 1202./Crusader siege of Zadar 1202.; More života/Il mare della vita; Neka bar vedrina ogrne/Que nomes la claror agomboli; Intimni pogon/Fábrica íntima; Moj jezik s ruba svijeta/Meine Sprache vom Ende der Welt/A miña lingua fisterra; Die Poetik der Wunde.

Uz moderatore Rafaelu Božić i Franu Herendu te glazbenu podršku Marija Padelina, predstavit će se gosti Marin Franić, Alejandro Martínez Vicente, Danijela Berišić Antić, Nikola Vuletić i Emilija Mijatović. Stihove će čitati Danijela Berišić Antić, Emilija Mijatović, Laura Kršlović, Ana Milinović, Marina Veverec i Patricia Jurišić.

11.06.2024., 11:08h
12. lipanj 2024 04:01