otvorenje izložbe Bijele ribice lavandijerice Manuele Vladić-MaštrukoFacebook/nmz
StoryEditor
Priča o preškim praljama

U Narodnom muzeju otvorena izložba Bijele ribice lavandijerice Manuele Vladić-Maštruko

Izložbu možete posjetiti do 30. listopada 2023. godine, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje

U srijedu, 23. kolovoza 2023. godine s početkom u 20 sati, u Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar, otvorena je izložba ilustracija hrvatske akademske slikarice Manuele Vladić-Maštruko Bijele ribice lavandijerice – priča o preškim praljama.

Projekt je nastao u suradnji umjetnice s Etnološkim odjelom Narodnog muzeja Zadar, Gradskom knjižnicom Zadar, Općinom Preko, Udrugom Arte Insula Zadar i Udrugom LUZOR iz Preka, a održava se u sklopu manifestacije Dani europske baštine 2023., koja se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

image

otvorenje izložbe Bijele ribice lavandijerice Manuele Vladić-Maštruko

Facebook/nmz

Kustosica i voditeljica Etnološkog odjela Narodnog muzeja Zadar, dr. art. Marija Šarić Ban, nazočne je pozdravila u osobno ime, kao i u ime ravnateljice Narodnog muzeja Zadar, dr.sc. Renate Peroš te se zahvalila svim sudionicima na uspješnoj suradnji. Također, posjetiteljima izložbe obratili su se načelnik Općine Preko, Jure Brižić, mag. oec., prof. dr. sc. Robert Bacalja te sama autorica izložbe koja se zahvalila Narodnom muzeju Zadar na ukazanom povjerenju.

image

otvorenje izložbe Bijele ribice lavandijerice Manuele Vladić-Maštruko

Facebook/nmz

Otvorenje je uveličala Udruga žena LUZOR iz Preka izvođenjem tradicionalnih preških pjesama. Izložbu možete posjetiti do 30. listopada 2023. godine, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

24.08.2023., 12:36h
24. rujan 2024 13:23