<p>SLUČAJNI SUSRET U SEX-SHOPU</p>
SLUČAJNI SUSRET U SEX-SHOPUHnk Zadar
StoryEditor
kazališno ljeto

U petak pogledajte intrigantnu komediju ‘Slučajni susret u sex-shopu‘

Tko danas uopće kupuje u sex-shopu? I zašto?

U sklopu 30. Zadarskog kazališnog ljeta, u petak, 12. srpnja s početkom u 21:30 sati, u lapidariju Narodnog muzeja Zadar bit će izvedena intrigantna komedija "Slučajni susret u sex-shopu" austrijskog pisca Petera Turrinija u režiji Saše Broz.

O PREDSTAVI:

Dramski tekst austrijskog pisca Petera Turrinija Grillparzer in sex-shop doživio je internacionalnu prepoznatljivost, mnogobrojne izvedbe diljem Europe i filmsku ekranizaciju. Adaptacija istoimenog teksta za Teatar Rugantino u fokus stavlja slučajan, gotovo karmički susret sredovječnih Muškarca i Žene u neočekivanom ambijentu sex-shopa.U jednom se susretu rastvara čitav kompleks simptoma bolesti modernog života,od problema samoće i otuđenosti u svijetu gdje su supstrati za partnere mogući u vidu rekvizite za ljubavni život, pa sve do nasilne političke korektnosti, klasnih razlika, rodno uvjetovanih očekivanja i nestabilnih pozicija na poslovima koje je teško zadržati pod udarom privatnih ili društvenih pritisaka.

U režiji renomirane dramske, operne i TV redateljice Saše Broz te u odličnim interpretacijama višestruko nagrađivanih glumaca Ivane Boban i Davora Svedružića, Rugantinova predstava otvara nove perspektive i mogućnosti bezvremenskog dramskog predloška.

Jesu li danas mogući autentični i iskreni odnosi? Zašto ima toliko samaca? Zašto se više ne možemo vezati? Jesmo li se previše otuđili jedni od drugih? Tko danas uopće kupuje u sex-shopu? I zašto?

30. ZADARSKO KAZALIŠNO LJETO

PETAK/12. SRPNJA 2024.

LAPIDARIJ NARODNOG MUZEJA ZADAR/21:30H

komedija

 

TEATAR RUGANTINO

Peter Turrini

SLUČAJNI SUSRET U SEX SHOPU

režija/Saša Broz

 

prijevod/Boris Perić

adaptacija teksta/Dina Vukelić

kostimografija / Marita Ćopo

glazba / Toni Starešinić

oblikovanje svjetla/Aleksandar Čavlek

 

igraju: Ivana Boban i Davor Svedružić

10.07.2024., 12:28h
08. rujan 2024 02:15