<p>chun</p>
chunKino Zona
StoryEditor
KRAJ CIKLUSA

U petak u Kino Zoni pogledajte filmove ‘Chungking Express‘ i ‘Back to Black‘

‘‘Chungking Express‘‘ na rasporedu je u petak 12. travnja s početkom od 18 h, dok ‘‘Back to Black‘‘ gledamo od 20.30 h

U petak 12. travnja stižemo i do svršetka našeg druženja s velikim Wong Kar-Waijem, a za kraj ciklusa smo vam pripremili jedan od njegovih najslavnijih i ponajboljih naslova karijere, kriminalističku romantičnu komičnu dramu ‘‘Chungking Express‘‘ nakon kojeg slijedi i projekcija dugoiščekivanog biografskog filma, ‘‘Back to Black‘‘, koji kazuje priču o jednoj od najutjecajnijih pjevačica ovog tisućljeća, neprežaljenoj i neponovljivoj Amy Winehouse!

Svakoga dana Policajac 223 kupuje konzervu ananasa s rokom trajanja do 1. svibnja kako bi na taj način simbolički označio dan kada će i službeno preboljeti svoju izgubljenu ljubav. Također je oko bacio na misterioznu ženu plave perike, premda nema blagog pojma da se radi o dilerici droge. S druge strane, Policajac 663 izbezumljen je nakon prekida sa svojom djevojkom, ali nakon što mu bivša djevojka ostavi rezervne ključeve stana u lokalnom kafiću, konobarica će sama ući u stan i pokušati poboljšati njegov život...

Tijekom pauze u montaži borilačkog filma ‘‘Ashes of Time‘‘, Wong Kar-Wai nije želio gubiti vrijeme i poput drugih ljudi odmarati već je prateći instinkt i ideju koja mu je rasla u glavi, napraviti manje zahtjevan uradak o znamenitoj Chungking zgradi koja metaforički predstavlja Hong Kong, mjesto u kojem se spajaju različite kulture i mentaliteti, kako s jedne, tako i druge strane zakona. Naravno, sa snimanjem je i ovaj put krenuo bez potpunog scenarija kojeg je dovršio tijekom iduće, praznične pauze, a rezultat je film koji je iznova oduševio kritičare, publiku i selektore brojnih svjetskih filmskih festivala.

Fantastičnu glumačku ekipu predvode Takeshi Kaneshiro, Brigitte Lin, Faye Wong i naravno, Tony Leung Chiu-Wai, a brojne zanimljive detalje o ovom izuzetnom filmu, ali i ostalim kreativnim postignućima legendarnog Wong Kar-Waija moći ćete saznati kroz filmsku analizu koja slijedi nakon projekcije i koju provodi naša Marta Klapan!

Nakon temeljito prezentiranog oproštaja s Kar-Waijem našu kino dvoranu kroz biopic ‘‘Back to Black‘‘ preuzima Amy Winehouse!

Film prati život i glazbu Amy Winehouse kroz njezino putovanje od adolescencije do odrasle dobi i stvaranje jednog od najprodavanijih albuma našeg vremena. Prikazujući živopisnu sliku ulica Camdena koje je nazivala domom i bilježeći borbe za globalnu slavu, ‘‘Back to Black‘‘ odaje počast Amynoj umjetnosti, duhovitosti i poštenju, kao i pokušaju razumijevanja njezinih demona…

Za režiju filma zaslužna je Sam Taylor-Johnson, londonska redateljica zaslužna za niz zapaženih glazbenih videospotova Eltona Johna, R.E.M.-a i The Weeknda, ali i hvaljenu i nagrađivanu biografsku glazbenu dramu o ranim danima, kasnije će se pokazati, jednog od najznačajnijih glazbenika svih vremena, Johna Lenona, film ‘‘Nowhere Boy‘‘.

Amy Winehouse ovdje tumači mlada i perspektivna britanska glumica Marisa Abela, njezine roditelje svima znani Eddie Marsan i Lesley Manville, dok je zahtjevna uloga Amynog problematičnog dečka Blakea Fielder-Civila dodijeljena uvijek pouzdanom Jacku O‘Connellu.

‘‘Chungking Express‘‘ je na rasporedu u petak 12. travnja s početkom od 18 h, dok ‘‘Back to Black‘‘ gledamo od 20.30 h. Projekcije se održavaju u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

11.04.2024., 09:02h
29. travanj 2024 10:33