BOŽIĆNA TRAPULAPlesna Udruga Gesta
StoryEditor
DRAMSKO-PLESNA PRODUKCIJA

U ponedjeljak u HNK Zadar pogledajte ‘Božićnu trapulu‘ zadarskih Gestica

Priča je to o simpatičnoj zadarskoj obitelji, kojoj će planove za blagdane poremetiti jedna zamka

Plesna udruga Gesta najavljuje novu premijeru u ponedjeljak 18. prosinca u 18 h u HNK Zadar. Kao i sve Gestine predstave i ova je autorski uradak umjetničke voditeljice Nene Jurišić.

- Svaka predstava dio je moje mašte koja progovara o raznim temama, i životnim situacijama. Oduvijek sam uživala u literalnim izazovima kroz pedagoško i plesno školavanje. Takav način rada mi uvijek pruža široki polje umjetničkog djelovanja. Uvijek kažem da inspiracija nije,kako mi u Zadru kažemo "špina", kada je otvorimo da će procuriti željena priča, koreografija ili ideja za dramski dio. Potrebno je puno radne etike, predanosti i vjere u to što radiš, tek onda inspiracija dolazi nekako prirodno, kazala jej Nena Jurišić.

Za nju su božićne produkcije najzahtjevnije upravo zbog autorstva.

- Svaki završetak je i novi početak, ideje se rađaju, propitkuju i istražuju dok ne osjetim da sam na pravom putu. Tu je naravno i Gesta tim koji je nevidljiv, ali važan dio Geste. Dugi niz godina uz mene je glumica, lutkarica, pripovjedačica Sanja Grgina koja je režirala sve Gestine predstave. Nataša Perović s kojom osmišljavam vizualni identitet koreografije kroz kostime i Nts iz Zagreba s kojima isto tako dugo surađujemo. Naš Dabi Darko Predragović, ton majstor sudjeluje u predstavi kroz cijeli proces i odabira glazbe i miksanja, efekata i svega sto sam zamislila… Oblikovanje svjetla potpisuje Frane Papić iz KLZ, dok scenografiju i rekvizite potpisuju Robert Košta i Adriano Košuta. Svi se sjajno se dopunjujemo i tako godinu po godinu, predstavu po predstavu došli smo do 50- te jubilarne cjelovečernje dramsko-plesne predstave ovaj put pod nazivom "Božićna trapula", objasnila je Nena Jurišić.

Teško joj je odabrati najdražu predstavu, pogotovo kad se prisjeti da joj je 50-a premijera pred vratima.

- Kad pogledam unatrag, osjećam veliku zahvalnost i privilegiju što mogu raditi posao koji obožavam s djecom i mladima, sudjelovati u njihovom odrastanju, pratiti njihove napretke i razvoj kroz godine. Veselim se svemu što je još pred nama, kazala je Nena Jurišić.

U ovogodišnjoj priči glume Dominik Karakašić, nagrađivani glumac kazališta lutaka, Ana Vidić mama Gestica i amaterska glumica, dvoje djece iz glumačkih radionica Mate Zalović i Tia Vidić. Predstave su životne, kroz njih progovaramo, šaljemo poruke koje će sigurni smo doći do srca publike. Priča je to o simpatičnoj zadarskoj obitelji, kojoj će planove za blagdane poremetiti jedna trapula. O kakvoj trapuli (zamki) se radi, publika će otkriti u ponedjeljak 18. prosinca u 18 h.

17.12.2023., 08:09h
18. svibanj 2024 17:27