<p>‘OLD OAK‘</p>
‘OLD OAK‘Kino Zona
StoryEditor
U PROVIDUROVOJ

U srijedu Vas u Kino zoni očekuje dvostruki program

Uz reprizno prikazivanje oscarovskog laureata ‘‘Poor Things‘‘ kroz manifestaciju ‘Oscar revija‘ te hrvatsku kino premijeru posljednjeg filma legendarnog redatelja Kena Loacha, ‘‘Stari hrast‘‘

‘‘Poor Things‘‘ kazuju nevjerojatnu priču o fantastičnoj evoluciji Belle Baxter, mlade žene koju je vratio u život briljantni i neortodoksni znanstvenik dr. Godwin Baxter. Isprva pod utjecajem svojeg tvorca, kasnije i razvratnog odvjetnika Duncana, Bella s vremenom postaje slobodna od predrasuda svog vremena i postojana u namjeri da se zalaže za jednakost i oslobođenje…

Režiju ovog višestruko nagrađivanog filma potpisuje grčki autor Yorgos Lanthimos, dok glumačku ekipu predvode Oskarom nagrađena Emma Stone, Mark Ruffalo i Willem Dafoe.

Isti dan je s početkom od 20.30h na rasporedu i posljednji film britanskog autora Kena Loacha, ‘‘Stari hrast‘‘.

Budućnost posljednjeg puba, ‘‘Stari hrast‘‘, smještenog u selu u sjeveroistočnoj Engleskoj, kojeg nakon zatvaranja rudnika ljudi postepeno napuštaju, postaje upitna. Kuće su jeftine i dostupne, što ga čini idealnim mjestom za sirijske izbjeglice…

Veliki britanski redatelj Ken Loach (‘‘Kes‘‘, ‘‘Zemlja i sloboda‘‘, ‘‘Vjetar koji povija ječam‘‘…) u svom najnovijem filmu ‘‘Stari hrast‘‘ za kojeg tvrdi da je ujedno i posljednji naslov njegova šest desetljeća dugog stvaralaštva radnju smješta na sjeveroistoku Engleske, u okrugu Durhama u 2016. godinu – inače nultu godinu Brexita – te fokus stavlja na porastu desnog ekstremizma koji se javlja kao odgovor na dolazak izbjeglica iz Sirije i drugih ratom razorenih zemalja. ‘‘Stari hrast‘‘ beskompromisna je drama vođena bijesom, empatijom i neugašenim idealizmom, krajnji dokaz da Loach nikada nije zastranio od svojih uvjerenja.

‘‘Poor Things‘‘ je na rasporedu u srijedu 13. ožujka s početkom od 18h, a od 20.30h gledamo ‘‘Stari hrast‘‘. Projekcije će se održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

12.03.2024., 08:48h
28. travanj 2024 23:32