<p>ČAROBNJAK IZ OZA</p>
ČAROBNJAK IZ OZAUdruga Ahimsa
StoryEditor
UDRUGA AHIMSA

U subotu, 25. svibnja, pogledajte predstavu ‘Čarobnjak iz Oza‘ Jurice Milina

Autor predstave je Jurica Milin, mladi Zadranin s Down sindromom koji je još jednom pokazao svoju kreativnost i dokazao da za njega i njegov talent, granice ne postoje

Udruga mladih Ahimsa, uz financijsku podršku Košarkaškog kluba „Diadora“, organizira kazališnu predstavu pod nazivom „Čarobnjak iz Oza“. Autor predstave je Jurica Milin, mladi Zadranin s Down sindromom koji je još jednom pokazao svoju kreativnost i dokazao da za njega i njegov talent, granice ne postoje.

Jurica s volonterima i članovima Udruge već nekoliko mjeseci ulaže mnogo vremena, truda i energije kako bi se na kazališne daske postavila njegova vlastita interpretacija romana Čarobnjak iz Oza (1900.), autora L. Franka Bauma. Jurica je veliki ljubitelj istoimenog filma kojeg gleda gotovo svakog vikenda, a upravo iz želje da jednog dana postane glumac i ljubavi prema filmu, proizašla je ideja za ovu kazališnu predstavu.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i uživaju u predstavi te na taj način uveličaju ovaj veliki dan za našega Juru koji će utjeloviti lik Strašila, njegovog najdražeg junaka iz romana. Ostale uloge je dodijelio svojim najdražim prijateljima i rodbini prije više od tri godine. Lik Vještice utjelovit će Juričina majka, Klaudija Milin, Dobru Vilu prikazat će Josipa Ćurić, Toni Lovrović transformirat će se u likove Henrija i Lava, a Tomislav Babić u farmera i Limenog. Mira Treursić preuzima ulogu Doroti, Vida Treursić ulogu tete Eme, a Petra Baković, osim što je zadužena za scenografiju, utjelovit će i Stablo jabuke. Glas liku Čarobnjaka posudio je Tomislav Kabić, a naratoru Donat Kalito Pavić.

Predstava će se održati u subotu, 25. svibnja 2024., u Kazalištu lutaka Zadar, u sljedećim terminima: 17h i 19h.

Rezervacije se vrše putemOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U slučaju nemogućnosti dolaska, molimo Vas da nas o tome informirate najkasnije dva dana prije održavanja predstave putem iste e-mail adrese.

Mjesta su ograničena, a ulaznice za predstavu su besplatne. Svi oni koji žele poduprijeti budući rad i aktivnosti Udruge to mogu učiniti uplatom na račun. Na dan predstave na ulazu će biti postavljena i kutija za donacije.

15.05.2024., 09:23h
23. svibanj 2024 10:56