Srednja Kino ZonaKino Zona
StoryEditor
SREDNJA KINO ZONA

Učenicima Zadarske županije - besplatno četiri izvrsna filmska ostvarenja u iduća dva tjedna!

Druga godina projekta Srednje kino zone, nastalog u suradnji Prirodoslovno-grafičke škole Zadar i Centra nezavisne kulture (Kino Zona) uz potporu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, donosi učenicima Zadarske županije projekcije četiriju izvrsnih filmskih ostvarenja.

Filmovi će se prikazati kroz iduća dva tjedna u Perivoju Vladimira Nazora (ispred zgrade srednjih škola), četvrtkom i petkom, a manifestaciju otvara izvanredna britanska horor drama "Posljednja noć u Sohou" sutra, u četvrtak, u 19:00! Dan kasnije, dakle petak, donosi učenicima britanski plesni klasik, "Billy Elliot", a na programu idućeg tjedna će se naći obiteljski film "Ljeto kada sam naučila letjeti" u četvrtak te "Divlje priče" u petak. Sve projekcije počinju u 19 sati, a ulaz je- besplatan...

image

Srednja Kino Zona

Kino Zona

Učenici Prirodoslovno – grafičke škole su tako imali prilike kreirati program selekcijom filmova, dizajnirati logotip projekta, kreirati i izraditi plakate, montirati trailere, osmisliti promociju na društvenim mrežama te gostovati na radijskim emisijama i promovirati svoj događaj. U svim koracima pružena im je mentorska podrška od strane profesora i Kino Zone iz Zadra.

Cilj je projekta filmski obrazovati mlade, omogućiti im aktivnu participaciju u kreiranju i provođenju programa u kulturi, priliku za primjenu stečenih strukovnih znanja u praksi te pozitivno utjecati na ukupan položaj filmske umjetnosti u obrazovnom sustavu. Na projekcijama mogu sudjelovati zainteresirani učenici srednjih škola Zadarske županije. Učenici će imati priliku na kino platnu pogledati filmska djela koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika.

05.10.2022., 19:06h
ZADARSKI TJEDNIK
20. rujan 2024 04:40