<p>URBOFON LIVE</p>
URBOFON LIVEUrbofon Live
StoryEditor
Urbofon Live u GKZD

Uz koncert Embassy 516 - izložba i druženje s Yellow Yurijem i Žarkom Dragojevićem

Udruga Prizma u suradnji s Američkim kutkom Gradske knjižnice Zadar organizira izložbu "Ambasadori čovječnosti" i druženje s umjetnicima

Ususret premijernom nastupu dubrovačkog shoogaze/alter-rock benda Embassy 516 u Zadru, udruga Prizma u suradnji s Američkim kutkom Gradske knjižnice Zadar organizira izložbu "Ambasadori čovječnosti" autora Yellow Yurija i druženje s umjetnicima Žarkom Dragojevićem i Yellow Yurijem.

U svojoj 18 godina dugoj karijeri, Embassy 516 su objavili tri studijska albuma, odradili nemali broj koncerata i uspostavili dugoročnu umjetničku suradnju s "našim a svjetskim" ilustratorom Igorom Juriljem/Yellow Yurijem.

Na krilima koncertne promocije posljednjeg i vrlo hvaljenog albuma "Trans." Embassy 516 u sastavu Žarko Dragojević, Tomislav Kličan, Ivica Glunčić i Maro Zajec stižu u Centar za kreativne industrije Zadar 16. veljače i publiku pozivaju na audio-vizualno putovanje kroz dosadašnji glazbeni opus benda.

Ujedno, bit će ovo jedinstvena prilika da se zadarska publika pobliže upozna s likom i djelom Yellow Yurija čije su se ilustracije našle i na službenim kanalima zvijezda poput Eltona Johna ili Britney Spears.

Svoj crtački stil Yuri opisuje kao ‘vrlo popartističko-cartoonish‘, što odražava njegove dječačke fascinacije. S vremenom se mijenjao, od psihodeličnih i morbidnih prikaza do faze povratka korijenima. Inspiriran suvenirima svakodnevice poput glazbe, filmova, serija i knjiga, kroz svoje radove daje komentar na kulturu, postajući djelomično dijelom nje umjesto da je samo promatra.

Nakon izložbe koja je pratila dubrovačku promociju albuma u Kazalištu Marina Držića, u Zadar stiže 15 ilustracija koje su usko vezane uz Embassy 516 te su nastale u ciklusima za albume "Surveillance of the Environment" (2012. CD + remaster 2022. LP), "Correlation" (2018. LP) i "Trans." (2023. LP) za Geenger Records, a biti će postavljene u Američkom kutku Gradske knjižnice Zadar od 12. do 17. veljače.

Na istom mjestu, 17. veljače u 11 sati u sklopu programa Urbofon Live u Gradskoj knjižnici Zadar održat će se druženje s umjetnikom Igorom Juriljem/Yellow Yurijem i frontmenom benda Embassy 516, Žarkom Dragojevićem, koji će javnosti predstaviti više detalja o zajedničkom radu te multimedijalnoj kreaciji kojom se uvijek iznova nadopunjuju i nadograđaju.

Ulaznice za koncert Embassy 516 po cijeni od 5 EUR mogu se kupiti putem Entrio sustava za prodaju ulaznica, u Udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati te na ulazu u Centar za kreativne industrije na dan koncerta od 20 sati.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Hrvatskog društva skladatelja, a ostvaruje se uz podršku Varoške Pivovare i Papice.

12.02.2024., 10:33h
28. travanj 2024 06:24