<p>55 kvadrata - HNK Split</p>
55 kvadrata - HNK SplitHnk Zadar
StoryEditor
INSPIRIRANA KOLUMNOM

Večeras u HNK Zadar ne propustite višestruko nagrađivanu predstavu ‘55 KVADRATA‘

"55 kvadrata" proglašena je najboljom hrvatskom dramskom predstavom u 2022. godini

Večeras u 20 sati u HNK Zadar ne propustite pogledati višestruko nagrađivanu predstavu "55 KVADRATA" HNK Split, autorice Ivane Vuković u režiji Ivana Plazibata.

"55 kvadrata" proglašena je najboljom hrvatskom dramskom predstavom u 2022. godini, a s ukupnim brojem od čak 14 nagrada na regionalnim festivalima najnagrađivanija je aktualna predstava HNK Split.

Igraju: Arijana Čulina, Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Nikola Ivošević i Roko Slavica.

55 Kvadrata, tekst inspiriran svakodnevnicom i kolumnom Jurice Pavičića, u slice of life maniri prati suvremenu splitsku obitelj tijekom ljetnih mjeseci.

Izbačeni 1.svibnja iz stana koji unajmljuju, Lena i Tino odluče ljetne mjesece provesti kod Leninih roditelja, mlađeg brata i bake u stanu od 55 kvadrata. Osim najezde turista, ljeto u stanu otežava nepitka voda, požar koji se opasno približio gradu te smrad odlagališta smeća koji se širi cijelim gradom, a posebno kad zapuše južina, podsjećajući metaforički na odnos grada prema svojim građanima.

Predstava kritički propituje naslijeđene obrasce više generacijskog suživota i mehanizme mediteranskog društva čije su društvene prilike pod teretom kapitala sve nepovoljnije, kako za pojedinca, tako i za obitelj.

Preostalo je još malo ulaznica pa požurite. Ulaznice su dostupne na blagajni HNK Zadar i online. Cijena ulaznice iznosi 12 eura.

06.02.2024., 13:18h
29. travanj 2024 01:54