Jazz koncert Filip Pavić QuartetVelimir Brkić
StoryEditor

Vrhunski jazz koncert Sukošanca Filipa Pavića

Filip Pavić, Zagrepčanin sukošanskih korijena, u dvorištu crkve sv. Kasijana u Sukošanu pred nekoliko stotina domaćih i fureštih održao je spektakularni jazz koncert. Uz gromoglasni pljesak, pa i ovacije, jednu naizgled običnu srpanjsku ljetnu večer ispod kampanela vrhunski je "začinio" Filip Pavić Quartet.

Bila je to istinska, prava poslastica za publiku koja pomno sluša ali i za one kojima je mila uhougodna pozadinska jazz glazba.

Filip Pavić, jedan od najboljih hrvatski jazz glazbenika za fascinantni jazz koncert na domaćem terenu u Sukošanu je okupio rodne glazbene duše – klavijaturistu Petra Ćulibrka, kontrabasistu Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu autorsku glazbu.

Filip Pavić je na našu jazz scenu donio nešto novo. Odlikuje ga moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom, je jazz gitarist i skladatelj s master diplomom jazz akademije u Grazu te dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija – 2019. godine za mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista.

Debitantski album Terra Incognita, s posebnim gostom Matijom Dedićem, objavio je u listopadu 2019. godine u izdanju Croatia Recordsa. Izazvao je izvrsne reakcije kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine.

Za vrijeme studija Filip je imao prigodu surađivati sa svjetski poznatim glazbenicima kao što su Jim Rotondi, Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi, a unazad nekoliko godina postaje sve nazočniji i traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, gdje surađuje s vrhunskim jazz glazbenicima, ali i predstavnicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August).

22.07.2022., 14:02h
20. rujan 2024 05:50