<p>Snajka: Dnevnik očekivanja</p>
Snajka: Dnevnik očekivanjaKino Zona
StoryEditor
OD 20 SATI

Začinite Valentinovo dokumentarcem ‘Snajka: Dnevnik očekivanja‘ u Kino Zoni

Po završetku projekcije porazgovarat ćemo s redateljicom, scenaristicom i snimateljicom, ujedno i snajkom iz filma, Teom Vidović Dalipi

Prije negoli se sa svojim boljim polovicama uputite u neki fini restorančić, laganu šetnju ili koncert, za Valentinovo svakako navratite i u Kino Zonu gdje vas očekuje jedan pravi filmski testament ljubavi, dokumentarac ‘‘Snajka: Dnevnik očekivanja‘‘! Po završetku projekcije porazgovarat ćemo s redateljicom, scenaristicom i snimateljicom, ujedno i snajkom iz filma, Teom Vidović Dalipi!

"Snajka: Dnevnik očekivanja" je participativno-opservacijski dokumentarac o hrvatsko-romskom paru, Tei i Mirsadu, njihovoj kćerki Fridi i pokušaju zajedničkog života, razapetog između pritisaka obitelji i kompromisa na koje su oboje spremni pristati. Mirazi koje su dobili ekonomski su i kulturalno praktički nespojivi pa je pred njima nezahvalan izazov balansiranja vlastite obiteljske prtljage, prikvačene kao ostavština prošlih generacija na putu između Hrvatske i Kosova. Povezani željom da pronađu rješenje za nerealna očekivanja svojih obitelji, Tea i Mirsad upustiti će se u kompleksnu igru prilagodbe što će se u konačnici pokazati utegom u njihovoj vlastitoj intimi.

Ovaj izuzetno osoban film razotkriva niz obiteljskih rituala, tradicijskih stereotipa, pa i kulturnog rasizma, u kojima dvoje zaljubljenih pokušavaju pronaći pravu mjeru između zadovoljavanja slike koju o njima imaju njihovi roditelji i potrebe da zadrže svoje autentično ja i žive prema vlastitim vrijednostima. Tea i Mirsad će roditeljima uporno pokušavati biti poslušna djeca, a svojoj kćerkici Fridi slobodoumni mama i tata što se čini kao nemoguć zadatak, svoj ljubavi unatoč.

‘‘Snajka: Dnevnik očekivanja‘‘ je na rasporedu u srijedu 14. veljače s početkom od 20h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

12.02.2024., 08:50h
04. ožujak 2024 00:32