<p>Sveučilište u Zadru</p>
Sveučilište u ZadruUnisport Zd
StoryEditor
od 23. do 26. rujna

Zadar domaćin EMSEA konferencije posvećene znanosti o moru

Svečano otvorenje 11. European Marine Science Educators Association (EMSEA) konferencije

Ove godine Hrvatska i Zadar odabrani su za domaćina ove značajne međunarodne konferencije koja će okupiti znanstvenike i stručnjake iz područja znanosti o moru. Programom će se održati niz plenarnih predavanja s prezentacijama rezultata znanstvenih istraživanja koja su razmjenom iskustava doprinijela daljnjem istraživanju mora, obrazovanju te podizanju svijesti javnosti o ulozi i važnosti mora za cjelokupnu prirodu, čovjeka i društvo.

Za vrijeme konferencije koja će trajati od 23. do 26. rujna bit će održano nekoliko plenarnih predavanja te više od 90 usmenih priopćenja. Također, u sklopu HORIZON Europe projekta BlueLightS - EnLIGHTening future Schools to deliver BLUE Sustainability in Europe, u srijedu 25. rujna u 14:00 sati bit će održana prva nacionalna rasprava o stanju plavog obrazovanja u Hrvatskoj "Implementacija plavog obrazovanja u obrazovni sustav Republike Hrvatske – prilike i izazovi".

Konferenciju u suradnji s EMSEA organizacijom i Društvom istraživača mora – 20000 milja organiziraju Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja te Odjel za pedagogiju Sveučilišta u Zadru.

European Marine Science Educators Association (EMSEA) održat će se u ponedjeljak, 23. rujna 2024. u 9:30 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV. br. 2 (II kat - zgrada na Rivi).

12.09.2024., 10:23h
17. rujan 2024 12:34