Obnova bračnih zavjeta
StoryEditor
ZLATNI PIR U NARODNIM NOŠNJAMA

BOŽO I LJUBICA KADIJA IZ SV. FILIPA I JAKOVA: Ljubav jača nego prije pet desetljeća!

U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas okružuju, poručuju za Zadarski tjednik Kadije koji su se zahvalili svim ljudima koji su im činili dobro i pomogli kroz život...

Živimo u vremenu kada brakovi nerijetko traju do prvog većeg nesporazuma i kada je mnogima teško zamisliti da s nekim žive cijeli svoj život. Doživjeti pola stoljeća braka tako je prava rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to bračnom paru Kadija iz Svetog Filipa i Jakova, 74-godišnjem Boži i njegovoj 68-godišnjoj izabranici života Ljubici. rođenoj Pribilović iz Tkona na otoku Pašmanu.

- Radio sam u Kunu (Tkonu), u dućanu prehrane Dalma. Tu sam upoznao svoju Ljubici i s njom zaplovio u mirnu bračnu luku, ponosno će nam slavljenik Božo za Zadarski tjednik....

Živimo u vremenu kada brakovi nerijetko traju do prvog većeg nesporazuma i kada je mnogima teško zamisliti da s nekim žive cijeli svoj život. Doživjeti pola stoljeća braka tako je prava rijetkost i blagoslov. Uspjelo je to bračnom paru Kadija iz Svetog Filipa i Jakova, 74-godišnjem Boži i njegovoj 68-godišnjoj izabranici života Ljubici. rođenoj Pribilović iz Tkona na otoku Pašmanu...

Troje djece, petero unučadi

U društvu svoje djeca i unuka, kao i uže rodbine i prijatelja započeli su svoje zlatno pirovanje u župnoj crkvi Sv. Filipu i Jakovu u kojoj je bilo posebno svečano. Osim obnove bračnih zavjeta i blagoslova koje im je udijelio župnik, don Dario Matak, krstila se mala princeza Vida Marija. Za glasovirom je bila Magdalena Miočić.

-U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas okružuju, poručuju Kadije koji su se zahvalili svim ljudima koji su im činili dobro i pomogli kroz život, svima onima koji su bili na njihovom životnom putu.

”Nema tajne bračnog života. Čvrsta kršćanska vjera, razumijevanje, a ponekad malo popuštanja, tolerancija, ali zapravo, ipak najviše ljubavi. Ljubav je danas jača nego na dan vjenčanja"- Božo i Ljubica Kadija...

- Obitelj je najvažnija i bez nje nema ničega. Imamo troje zlatne djece, kćeri: Bosiljku Kadija – Jurić, Ljiljanu Kadija – Pulić i Antoniu Marnika koje su nam podarili petero unučadi: Martu, Šimuna, Cvitu, Andriju i Katarinu, ponosno će slavljenica Ljubica, koja je bila u narodnoj nošnji Tkona, a njen Božo u narodnoj nošnji Svetog Filip i Jakova.

image

Božo i Ljubica Kadija

Redoviti na svetim misama

Usprkos krizama, životnim poteškoćama i križevima, brak i bračno zajedništvo su čvrsti temelj na kojemu se gradi obitelj i društvo, a ono je garancija budućnosti.

- U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas okružuju, naglasila je slavljenica Ljubica, koja je u Dubrovniku završila ugostiteljsku školu a radila kao njegovateljica u ovdašnjem Centar za rehabilitaciju - Stančić.

Slavljenici su nedjeljom i blagdanima uvijek redoviti na svetim misama i to slavljenica Ljubica u 8 sati, a slavljenik Božo u 11 sati.

- Nema tajne bračnog života. Čvrsta kršćanska vjera, razumijevanje, a ponekad malo popuštanja, tolerancija, ali zapravo, ipak najviše ljubavi. Ljubav je danas jača nego na dan vjenčanja, poručili su slavljenici Božo i Ljubica Kadija, za bogatim svečarskim stolom.

image

Slavljenici sa svojim najdaražima

17.12.2022., 15:49h
VELIMIR BRKIĆ
20. rujan 2024 01:25