ANDREA KRŠLOVIĆ
StoryEditor
GASTRONOMSKA SIMFONIJA

Brza tjestenina s brokulom i inćunima u umaku od limuna i parmezana

Ovaj prilagodljivi recept omogućuje Vam da uživate u jednostavnom, ali nutritivno bogatom obroku bez gubitka dragocjenog vremena - sve se priprema u jednoj tavi

Ovaj brz i jednostavan obrok ima posebnu prednost - priprema se u jednoj tavi, čime ne samo da uživate u fantastičnom okusu, već i štedite dragocjeno vrijeme jer nećete morati pospremati veliku količinu kuhinjskog posuđa. Jamie Oliver, majstor kulinarske jednostavnosti, donosi nam recept koji objedinjuje okuse i efikasnost, savršen za sve koji traže izbalansiran obrok bez nepotrebnog dodatnog nereda.

Brzo i efikasno

Ovo ukusno jelo možete pripremiti u svega 20 minuta, što ga čini savršenim rješenjem za brzi obrok tijekom radnog tjedna, kada vrijeme u kuhinji često nije naš saveznik. Za malo zdraviju opciju, možete birati između integralne tjestenine, tjestenine od pira ili leće kao zamjene za klasičnu tjesteninu.

Ovaj prilagodljivi recept omogućuje Vam da uživate u jednostavnom, ali nutritivno bogatom obroku bez gubitka dragocjenog vremena. Otkrijte naše sitne prilagodbe koje čine ovaj već fantastičan recept još pristupačnijim i jednostavnijim za svakodnevnu pripremu u Vašoj kuhinji.

image

Prepržimo listiće badema

ANDREA KRŠLOVIĆ

Sastojci za četiri osobe:

400 g tjestenine

40 g badema u listićima

4 režnja češnjaka

2 glavice brokule

40 g parmezana

8 fileta inćuna iz ulja

Dva prstohvata pahuljica chillija

¼ limuna

image

Dodajemo češnjak, brokulu, inćune i chilli

ANDREA KRŠLOVIĆ

Priprema jela

Električno kuhalo stavljamo na radnu plohu i u njemu zakuhamo vodu dok ne proključa. Tavu promjera 28 cm postavljamo na jak plamen i, dok se zagrijava, u njoj prepržimo listiće badema sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadimo prepržene listiće badema iz tave kada postanu zlatnožuti, što im daje dodatnu hrskavu i aromatičnu teksturu.

Oljuštimo češnjak, a zatim ga tanko narežemo, pripremajući ga za dodatak jelu. Brokulu pripremamo za kuhanje tako da odrežemo tvrde krajeve, a zatim stabljike tanko narežemo, dok vrške ostavljamo cijele.

image

Tjestenina se kuha zajedno s ostatkom jela

ANDREA KRŠLOVIĆ

Sve u jednoj tavi

U vruću tavu ulijemo malo ulja iz limenke s inćunima. Zatim dodajemo češnjak, brokulu, pahuljice chillija i inćune. Naribamo malo limunove korice u tavu, a kad češnjak poprimi zlatnu boju, dodajemo tjesteninu. U ovom slučaju, izabrali smo fussile.

Ulijemo kipuću vodu iz kuhala točno toliko koliko je potrebno da tjestenina bude potpuno prekrivena, otprilike 700 ml. Sve sastojke ostavljamo da krčkaju uz neprestano miješanje dok tjestenina ne bude gotova, što obično traje oko 10 minuta. Naravno, vrijeme kuhanja može varirati ovisno o vrsti tjestenine koju ste izabrali.

Umak i završni touch

image

Listići badema, parmezan i sok od limuna

ANDREA KRŠLOVIĆ

Tjestenina će upiti većinu vode, ostavljajući za sobom konzistentan umak koji možemo po potrebi razrijediti s malo vode iz kuhala. Isključujemo plamen, iscijedimo limunov sok u tavu i umiješamo parmezan. Dodajemo sol i papar prema ukusu, zatim sve posipamo hrskavim listićima badema.

Za završni touch, po želji posipamo još malo chillija kako bismo dodali pikantnu notu jelu. Konačno, dodajemo ekstra djevičansko maslinovo ulje kako bismo obogatili okus i dodali aromu.

image

Na koncu dodajemo sok od limuna i parmezan

ANDREA KRŠLOVIĆ
21.01.2024., 09:00h
ANDREA KRŠLOVIĆ
29. travanj 2024 03:44