Prvi dan jeseni gastro užitak na PuntamiciZadar Street Food Festival/fabio Šimicev
StoryEditor
STREET FOOD FESTIVAL

Još danas zasladite nepca na Puntamici uz jesenski gurmanski raj

Ovogodišnje izdanje ovoga gastro događanja nije iznimka - zadarski ugostitelji, njih osam, ponovno su se pobrinuli za vrhunski gastronomski doživljaj u svojim kućicama

Šesto jesensko izdanje Street Food Festivala (SFF) u Zadru traje do kraja ovoga tjedna, donoseći kao i obično obilje gastronomskih užitaka. Festival je dostupan posjetiteljima svakog dana tijekom tjedna od 16 sati do ponoći, pružajući im priliku da uživaju u raznovrsnim događanjima. Vikendom Festival ima produženo radno vrijeme, otvarajući svoja vrata već od 12 sati te trajući sve do ponoći kako bi posjetiteljima omogućio cjelodnevno iskustvo zabave uz gastro užitak.

Ovogodišnje izdanje ovoga gastro događanja nije iznimka - zadarski ugostitelji, njih osam, ponovno su se pobrinuli za vrhunski gastronomski doživljaj u svojim kućicama. Poznata lica iz gastronomskog svijeta u Zadru, poput ekipe Zadar Wine Festivala, stigli su s najfinijim vinima iz našega kraja, a pridružili su im se i ostali ugostitelji kao što su Burgers & More, Bob Rock’s, Maguro, Feral, Poma, Picnic – Mingle & Fun, te po prvi put - Tasty Chicken House.

Burgeri i pizze

PICNIC Mingle & Fun kućica na Street Food Festivalu nudi širok izbor ukusnih jela, uključujući Blackie burger, Snow burger, burger od kozica, mekane obraze, pomfrit od batata s dodatkom tartufa i Grana Padanom te batat krumpiriće s dijon aioli umakom i pistacchiom. Ako tražite pravu poslasticu, ne propustite Juicy burger iz njihove ponude. Ovaj burger sastoji se od sočnog 100 % junećeg burgera smještenog između brioche peciva od krumpirovog tijesta, uz dijon aioli umak, guacamole, mozzarellu, svježu picnic salsu, hrskavu zelenu salatu te jaje iz slobodnog uzgoja.

Pom kućica oduševljava svojom raznolikom ponudom pizza koje će zadovoljiti svačije gastronomske želje. Možete birati između klasičnih okusa kao što su Pepperoni i Margherita ili se odlučiti za nešto posebno poput Furešte obogaćene mortadelom s pistacchiom, Grana Padanom, pestom od pistacchia i maslinovim uljem. Nas se posebno dojmila pizza Istrijanka s dodatkom dalmatinskog pršuta i aceta od smokve, a ne smijemo zaboraviti ni na Talijanku obogaćenu pestom od bosiljka.

Tortilje svih vrsta

Feral kućica prava je oaza za ljubitelje burgera i tortilja. Njihova ponuda uključuje neodoljive okuse poput Chicken-Yum Burgera, Royal Burgera i Feral Special Burgera sa 100 % junećeg mesa, cheddar sirom, karameliziranim povrćem, svježom zelenom salatom, slaninom, hrskavim prženim lukom u zagrljaju slatko kiselog umaka. Možete isprobati i razne ukusne tortilje poput Tuna tortilje, Bacon tortilje i kreativne Crispy tortilje punjene chicken nuggetsima, Grana Padanom, hambi umakom, rajčicom, svježom zelenom salatom i kukuruzom.

Tasty Chicken House, koji se prvi put predstavljaju na Street Food Festivalu, donose raznovrsnu ponudu jela. U njihovom asortimanu možete pronaći Tortilja Chicken, Smokey Chicken Burger, kao i Greek Freak Chicken Burger s brioche pecivom tostiranim s maslacem, 150 g sočne piletine s grilla, feta sirom, svježim krastavcima, matovilcem i domaćim umakom od jogurta. U ponudi imaju i jela koja će uz odrasle zasigurno oduševiti i brojnu djecu – Chicken Nuggets i Chicken Wings.

Za sve ljubitelje slatkih okusa i deserta, Bob Rock’s kućica je nezaobilazna stanica na Festivalu. Njihova ponuda uključuje različite sladolede, slatke wafflese i osvježavajući bubble tea. Izdvajamo Snickers waffle, koji kombinira savršeno tostirane waffle s Nutellom, Snickers sladoledom, karamelom, kikirikijem i Snickers čokoladicom.

Vina iz zadarskog kraja

Burgers & More kućica nudi raznovrsnu ponudu burgera koja će zadovoljiti različite ukuse. U njihovom asortimanu možete pronaći burgere poput Cheesy burgera, Sweet garlic burgera, Deluxe bacon burgera, Simple burgera. Favorit je svakako Spicy Jack burger, s brioche pecivom tostiranim s maslacem, 100 % junećim mesom, cheddar sirom, hrskavom prženom slaninom, rajčicom s grilla, svježom iceberg salatom, paniranim lukom i njihovim domaćim chef’s umakom.

Wine House by Zadar Wine Festival je pravo mjesto za sve ljubitelje vina i alkoholnih pića. Ovdje možete kušati razna vina iz zadarskog kraja, uključujući bijela, rose, crna, desertna vina i pjenušac, ili se možete prepustiti bogatom izboru likera i rakija.

Maguro će vas oduševiti svojim specijalitetima, uključujući Karaage piletinu, aromatičnu Satay piletinu, a tu je i Tuna Asian Burger. Ne propustite priliku kušati njihove Katsu buns, ukusna parena peciva punjena pohanim pilećim prsima, bogatim BBQ umakom, daikonom i svježim mladim lukom, svaki je ugriz prava poslastica za nepce.

Zabavni program

Gastro priču ovog jesenskog SFF izdanja zaokružit će bogat zabavni program, što znači da ćete ovaj vikend moći uživati u ukusnoj hrani i odličnim koncertima uz predivan pogled na more. U petak je goste zabavljao Marko Kutlić, čiji je koncert odgođen prošloga vikenda zbog lošeg vremena. Subotnja večer, također s početkom u 20 sati, bila je ispunjena melodijama Petra Dragojevića. Nedjelju navečer rezervirajte za zatvaranje šestog jesenskog izdanja zadarskog SFF-a. U 20 sati na pozornici će se pojaviti Vojko V, pružajući završni glazbeni vrhunac ovog tradicionalnog gastro Festivala.

01.10.2023., 17:48h
I SNIMA:
ANDREA KRŠLOVIĆ
05. svibanj 2024 01:53