Žiri ipak nije toliko strogMarin Gospić
StoryEditor
Sedmeročlani ocjenjivački tim

Ocjenjivanje ponude hrane i pića u ponedjeljak na zadarskom Adventu

Degustacija pića i hrane na svih 25 kućica zadarskog adventskog sajma održat će se 11. prosinca od 17 sati

Zadarska Udruga ljubitelja vina Vinum u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra još od 2017. godine ocjenjuje ponudu jela i pića na zadarskom Adventu. Degustacija pića i hrane na svih 25 kućica zadarskog adventskog sajma održat će se 11. prosinca od 17 sati.

Sedmeročlani ocjenjivački tim podijeljen je u dvije grupe – jedan dio tima ocjenjivat će pića, a drugi dio hranu. Enološki dio tima predvodi Manuela Plohl, osnivačica Udruge Vinum i WSET predavačica, Filip Erceg, predsjednik Udruge Vinum te Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala.

Gastro dio ocjenjivačkog tima predvodi zadarski chef Renato Kraljev, proslavljeni zadarski kuhar i predavač, a tu su i Marko "Kruške i jabuke" Perić, perfekcionistički chef Josip Vrsaljko te fenomenalni chef i slastičar Mario Arbanas. Kategorije pića u kojima se dodjeljuju nagrade su: Najbolje kuhano vino (1.-3. mjesto), Najbolja ponuda pića (1.-3. mjesto) i Najautohtonija ponuda pića (1. mjesto). Kategorija hrane u kojoj će se dodjeljivati nagrade su: Najbolje slano jelo (1.-3. mjesto), Najbolje slatko jelo (1.-3. mjesto) i Najautohtonije jelo (1. mjesto).

Ovogodišnji nagradni fond osvajačima prvih mjesta omogućila je tvrtka Falkensteiner sa svojim daily spa paketima za dvoje u Falkensteiner Hotel & Spa Iadera i Falkensteiner Club Funimation Borik, dok je Turistička zajednica grada Zadra osigurala ostale tri nagrade za dobitnike u bistrou Pjat te restoranima 2ribara i Kornat.

Rezultati ocjenjivanja, odnosno proglašenje najboljih pića i jela ovogodišnjeg zadarskog Adventa te dodjela priznanja održat će se na zadarskom Adventu u 21 sat.

08.12.2023., 09:22h
03. svibanj 2024 14:11