Pizzeria znamenitog imena Maslina, koja se nalazi na Putu Bokanjca, svojim prepoznatljivim načinom pravljenja pizza u ovih 12 godina, od kad je otvorena, pronašla je svoj put i postala jedna od popularnijih mjesta u Zadru.
Vlasnik pizzerie Edi Rončević nam kaže kako je tijesto, kao i šug za pizzu, rađen od probranih sastojaka, na kojima se ne štedi. Isto tako, kaže nam Edi, sva hrana pa bilo to pizza, burgeri, peciva, sendvići, lasagne, sve se radi u krušnoj peći koja jelima daje jedan fini domaći okus. Na taj način pripremaju sva jela i po tome su jedinstveni u gradu.
Burgeri se rade od čistog junećeg mesa iz lokalnog uzgoja, gramaža je 200 grama, dok u burger, koji se zove Big Boys, ide čak 400 grama mesa, to je tzv. Mega burger, kojega i nije bas lako pojesti. Umaci su također rađeni po posebnim receptima, kako bi se dobili posebni okusi koji se ne mogu kopirati, a na isti način se radi i umak za pizzu.
Dakle, možemo slobodno kazati da su u pripremi hrane, kao i u pripremi umaka jedinstveni i svoji. Upravo iz tog razloga su i prepoznati kod Zadrana, a i kod turista koji su također često uživaju u specijalitetima koje nudi pizzeria Maslina. Tako je u ponudi više od 20 vrsta pizza, od kojih je najpoznatija pizza Maslina u kojoj se nalaze kozice, pršut, tri vrste maslina i sastojke koje ne smijemo odati. Imaju i tartufatu, a tartufe uzimaju od Ivana Mataka. Tartufata se koristi i za burger i ostala jela. Zanimljivo je da u ponudi imaju i pizzu carbonaru i jedini u gradu pizzu od kebaba. Dakako da svatko uz dobru pizzu i ili burger voli popiti i gutljaj piva. Tako i u Maslini imaju širok izbor piva koja će zadovoljiti svačiji okus, a ni u vinima isto ne zaostaju.
I, da, više slikica- klikom na fotogaleriju iznad teksta...