Terasa Konobe-Pizzerie MaslinaLuka Jeličić
StoryEditor
JEDNO OD POPULARNIJIH MJESTA U GRADU

Pizzeria Maslina - mnoštvo emocija u krušnoj peći!

Svi sastojci se rade na poseban način, od tijesta do umaka, isto tako sva jela se pripremaju u krušnoj peći od burgera, lasagna, i dakako - pizza...

Pizzeria znamenitog imena Maslina, koja se nalazi na Putu Bokanjca, svojim prepoznatljivim načinom pravljenja pizza u ovih 12 godina, od kad je otvorena, pronašla je svoj put i postala jedna od popularnijih mjesta u Zadru.

ANDRIJA ŠKULIĆ, PIZZAIOL: PRVA LIGA!

Upravo radim bruschette sa tartufima, na koju stavljam prženu pancetu, to je vrlo ukusno predjelo koje nam gosti jako traže, priča nam pizzaiol Andrija,

Vlasnik pizzerie Edi Rončević nam kaže kako je tijesto, kao i šug za pizzu, rađen od probranih sastojaka, na kojima se ne štedi. Isto tako, kaže nam Edi, sva hrana pa bilo to pizza, burgeri, peciva, sendvići, lasagne, sve se radi u krušnoj peći koja jelima daje jedan fini domaći okus. Na taj način pripremaju sva jela i po tome su jedinstveni u gradu.

Burgeri se rade od čistog junećeg mesa iz lokalnog uzgoja, gramaža je 200 grama, dok u burger, koji se zove Big Boys, ide čak 400 grama mesa, to je tzv. Mega burger, kojega i nije bas lako pojesti. Umaci su također rađeni po posebnim receptima, kako bi se dobili posebni okusi koji se ne mogu kopirati, a na isti način se radi i umak za pizzu.

”Ja već 13 godina radim u ugositeljstvu, i ovdje mi je odlično opuštena je atmosfera, ekipa odlična, šef nam je super, tako da stvarno sam napokon zadovoljna. Gosti nam se uglavnom vraćaju i dolaze po preporukama"- Janis Dundović...

Dakle, možemo slobodno kazati da su u pripremi hrane, kao i u pripremi umaka jedinstveni i svoji. Upravo iz tog razloga su i prepoznati kod Zadrana, a i kod turista koji su također često uživaju u specijalitetima koje nudi pizzeria Maslina. Tako je u ponudi više od 20 vrsta pizza, od kojih je najpoznatija pizza Maslina u kojoj se nalaze kozice, pršut, tri vrste maslina i sastojke koje ne smijemo odati. Imaju i tartufatu, a tartufe uzimaju od Ivana Mataka. Tartufata se koristi i za burger i ostala jela. Zanimljivo je da u ponudi imaju i pizzu carbonaru i jedini u gradu pizzu od kebaba. Dakako da svatko uz dobru pizzu i ili burger voli popiti i gutljaj piva. Tako i u Maslini imaju širok izbor piva koja će zadovoljiti svačiji okus, a ni u vinima isto ne zaostaju.

I, da, više slikica- klikom na fotogaleriju iznad teksta...

image

Pizze u kamenoj peći

Luka Jeličić

ADRIJANA ŠKULIĆ: POSEBNOST JE KRUŠNA PEĆ...

Adrijana, inače sestra od Andrije, u pizzeriji Maslina radi pet godina, glavna je konobarica i nije joj, kao ni bratu joj, teško svaki dan putovati iz Bibinja kako bi došla na posao.

-Osim pizza i spomenutih burgera u pizzeriji Maslina možete kušati i razne salate, od primjerice kozica, kebaba, tortilje na različite načine, lasagne kao i razna mesna jela. Posebnost spremanja svih vrsta jela u krušnoj peći sigurno Vas neće razočarati, zato kušajte, probajte jela iz Masline nećete, kako ono kažu fulati, a zadovoljit ćete svoje nepce, ističe nam za Zadarski tjednik Adrijana...

03.10.2022., 12:22h
KREŠIMIR VASILJ
23. studeni 2024 00:56