petrunjelaTz Grada Zadra
StoryEditor
GASTRO PONUDA NA ADVENTU

Pogledajte gdje se mogu dobiti najveći adventski burgeri, a gdje originalni kokteli

Evo što nude preostale kućice koje smo obišli u zadnjem điru po Adventu

U nekoliko smo nastavaka predstavili najbolje iz ponude svake od ovogodišnjih kućica. Evo što nude preostale kućice koje smo obišli u zadnjem điru po Adventu.

image

Picnic, mingle & fun

Tz Grada Zadra

Picnic Winter House

Družina zadarskih fast food majstora već se ranije afirmirala na zadarskim i zagrebačkim adventskim sajmovima, ne samo zbog svojih maštovitih burgera i toplih sendviča te koktela koji su, naravno, i ove godine u ponudi, već i uvijek nekim novim jelom. Lani je adventski hit bila njihova Drugačija sarma koju su zadržali i ove godine, a sad su iznenadili s novim vrhunskim burgerom. Njihov Frenchie Burger složen je od Kroštulinog brioche peciva od krumpirovog tijesta i sočnog junećeg burgera, a obogaćen je šipkovim chutneyjem, kremastim brie sirom, dijon aiolijem i rukolom. Uz tople i hladne koktele, Picnic Winter kućica nudi i zanimljivu ponudu vina, pa se tako tu mogu pronaći i rijetke etikete poput Marchese Antinori Chianti Classico Reserva, TRS Genero, limitirano izdanje kupaže chardonnaya i graševine, potom međunarodno poznat pjenušac Raventos Blanc de Blanc, specifični pošip obitelji Šain Marelić s Korčule iz vinograda starosti preko 25 godina, kao i lokalni favoriti iz vinarije Degarra.

image

Polar Express

Tz Grada Zadra

Polar Express

Ante Renić, šef Polar Expressa, objasnio je kako u prvih tjedan dana Adventa još nije zaokružio svoju ponudu, koja je u vrijeme našeg posjeta bila svedena na kobasice, domaće pečenice i burger, no iznenadio je slasticama. Izvrsni kolač od sira i Raffaelo iz kućne radinosti bit će pravo i ugodno iznenađenje za sve ljubitelje slastica. Ante će svoju mesnu ponudu zaokružiti s nekoliko verzija tortilja.

image

petrunjela

Tz Grada Zadra

Petrunjela

Dvojac Luka i Matej pripremaju u svojoj Petrunjeli možda i najizdašniji burger na cijelom adventskom sajmu – dvije juneće pljeskavice u jednom sendviču sa sjajnom hrskavom pancetom i njihovim originalnim umakom, cheddar sirom, zelenom salatom i kiselim krastavcima. Petrunjela dupli burger idealan je za jako gladne, a uz ovolike normative skoro da bi bila dovoljna i jednostruka Petrunjela. Osim toga, ponudu ove kućice čini i nekoliko vrsta sendviča s piletinom i sirom, kobasicom i kiselim zeljem… kao i trgana svinjetina u sendviču te nekoliko verzija tortilje, primjerice veganska.

image

čin čin

Tz Grada Zadra

Čin Čin

Ova je kućica adventska ispostava istoimenog bara na Muraju i svoju ponudu bazira na izvrsnim koktelima i drugim toplim i hladnim pićima, mada se u njihovom kotliću stalno kuhaju i domaće dimljene kobasice s jednog seoskog imanja u okolici Zadra. Barmen Roko Mijatović priprema u Čin Činu oko petnaest vrsta toplih i osvježavajućih koktela, od kojih je jednog nazvao po sebi – Hot Roko! Pored svega toga, u ponudi je i devet vrsta voćnih rakija.

image

dmaoo house

Tz Grada Zadra

Dmaoo House

Ova je ekipa stigla s Puntamike, predvodi je predsjednik tamošnje istoimene Udruge mladih Niko Marin, koji je odlučio svoju ponudu bazirati na nekoliko vrsta kobasica i platama s hladnim narescima. U kotliću se krčkaju kobasice poznatog Dragana Vidaića i one OPG-a Butić, ali i debrecinke, kranjske… Plata s miksom ovih kobasica i četiri vrste umaka ozbiljno je jelo za dvoje po svim standardima. Svoje pijatine u Dmaoo kućici pune pršutom, buđolom, kulenom itd.

image

White Hill

Tz Grada Zadra

White Hill

Četvorica raspoloženih momaka, Mihael, David i dva Karla, nazvali su svoju kućici po kvartu iz kojeg stižu – Bilom brigu. Aduti su im veliki juneći burgeri s pljeskavicama od čak 160 grama i različitim dodacima, od tartufate preko džema od kapule, pa sve do – jaja. Kažu, imat će i domaćih divenica, ali "did ih još nije stigao osušiti, nema bure…" Osobito su ponosni na svoj originalni koktel Ljubav s bezalkoholnom bazom sačinjenom od pirea od maracuje, soka limuna i jabuke te vode. Toj bazi dodaju alkoholno piće po želji gosta: votku, gin, whiskey… Kažu da je svaka kombinacija odlična!

06.12.2023., 14:39h
02. svibanj 2024 15:12